EAM osnovao novi novčani fond – Erste Money Market

In Bankarstvo
Erste Money Market

Novi novčani fond Erste Asset Managementa d.o.o. („EAM“) – Erste Money Market započeo je s radom početkom prošlog tjedna. Fond je namijenjen fizičkim i pravnim osobama s kraćim horizontom ulaganja, a sredstva iz fonda ulagat će se u likvidne trezorske zapise, državne obveznice kratkog dospijeća te u depozite najsigurnijih banaka.

Minimalni iznos ulaganja je 50 eura, a fond ne naplaćuje ulazne ni izlazne naknade. Sredstva se mogu ulagati i kroz dulje razdoblje, a preporučena duljina ulaganja je šest mjeseci, iako su otkup udjela i ostvarenje prinosa mogući već nakon jednog dana. Zahtjev za kupnju udjela moguće je podnijeti u bilo kojoj poslovnici Erste banke. Građani mogu u fond uložiti i preko digitalne platforme George, a pravnim osobama na raspolaganju je mobilno i internetsko bankarstvo Erste banke.

„Prednost ovakvog ulaganja jest što nema dodatnih troškova kao što su ulazne i izlazne naknade. Stoga, ulagatelj ne mora držati novac do dospijeća da bi ostvario prinos već je novac dostupan u svakom trenutku. Shodno tome, novčani fond Erste Money Market predstavlja optimalno rješenje zbog niže razine rizika, mogućnosti ulaganja sredstava kroz dulje razdoblje, ovisno o preferencijama svakog ulagatelja, kao i stalne dostupnosti uloženih sredstava“, naglasio je Tomislav Kolac, Chief Investment Officer u EAM-u.

EAM je jedno od vodećih društva za upravljanje fondovima i individualnim portfeljima u srednjoj i istočnoj Europi, koje upravlja u RH s ukupno 17 otvorenih investicijskih fondova, jednim alternativnim investicijskim fondom te individualnim privatnim portfeljima. Ukupna imovina pod upravljanjem EAM-a krajem veljače 2024. iznosila je 332 milijuna eura.

You may also read!

drvo

Drvoprerađivači u problemu: pada izvoz, raste uvoz, a najviše se izvozi sirovina

S otprilike 2300 poslovnih subjekata koji se bave preradom i proizvodnjom drva u kojima je zaposleno 30-ak tisuća radnika,

Read More...
njemacka

Njemački izvoznici moraju se pripremiti za podjele i protekcionizam

Svjetska trgovina mijenja se iz temelja u uvjetima geopolitičke neizvjesnosti i podjela i njemački izvoznici moraju se pripremiti za

Read More...
kamp

Veliki porasti u poslovanju poduzetnika u djelatnosti kampova

U Hrvatskoj se od 2018. do 2022. povećao broj poduzetnika u djelatnosti kampova i prostora za kampiranje za 28

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design