EBRD kreditira Grad Poreč s još šest milijuna eura za dovršetak projekta odvodnje

In Krediti za poduzetništvo
Poreč

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) izvijestila je u petak da je odobrila dodatni kredit od šest milijuna eura za dovršetak projekta odvodnje grada Poreča.

“Grad Poreč, jedno od najpopularnijih turističkih odredišta na obali Jadrana, će u izazovnim vremenima globalne pandemije koronavirusa biti u mogućnosti dovršiti ključni infrastrukturni projekt zahvaljujući kreditu EBRD-a u iznosu od šest milijuna eura”, navodi se u priopćenju.

Projekt uključuje obnovu i nadogradnju postojeće kanalizacijske mreže te izgradnju četiriju novih postrojenja za obradu otpadnih voda.

Nova postrojenja će moći obraditi 3,2 milijuna prostornih metara otpadnih voda godišnje u skladu s EU propisima.

Dodatni se kredit nadovezuje na raniji kredit EBRD-a u iznosu od četiri milijuna eura, koji je bio paralelan s EU-ovim strukturnim fondovima, ističe se u priopćenju.

Korisnik kredita je komunalno društvo Odvodnja Poreč, pružatelj usluga prikupljanja i obrade otpadnih voda na području grada Poreča i okolnih općina.

Direktorica EBRD-a za Hrvatsku Victoria Zinchuk u izjavi koja se prenosi u priopćenju kaže da će EBRD nastaviti ulagati u Hrvatsku unatoč pandemiji koronavirusa.

Grad Poreč i Odvodnja Poreč su naši dugoročni klijenti, kaže Zinchuk, izražavajući zadovoljstvo što su osigurali dodatno financiranje nužno potrebno za dovršetak ulaganja u mrežu prikupljanja i obrade otpadnih voda.

Direktor Odvodnje Poreč Milan Laković rekao je da ta tvrtka provodi jedan od najznačajnijih projekata u vodno-gospodarskom sektoru na ovim prostorima, u okolnostima koje su prožete brojnim izazovima i nepredviđenim okolnostima.

“Europski projekt Poreč ulazi u posljednju fazu izgradnje infrastrukture za prikupljanje i obradu otpadnih voda grada Poreča i okolice. Veći dio radova, prema trenutačnim planovima aktivnosti, biti će dovršen tijekom 2020. godine”, kaže Laković, ističući da će kreditom EBRD-a osigurati nesmetanu i uspješnu provedbu projekta.

Iz EBRD-a podsjećaju da su svoj prvi projekt u Hrvatskoj realizirali 1994. godine, a do danas su putem 218 projekata uložili više od 3,9 milijardi eura. Pritom, aktivnosti EBRD-a pokrivaju sva područja hrvatskog gospodarstva, s naglaskom na infrastrukturu, korporativni sektor, financijske institucije i energetiku. (H)

You may also read!

mjerenje

Međunarodni dan mjeriteljstva od ove godine na UNESCO-voj listi

Hrvatsko mjeriteljsko društvo (HMD) obilježilo je danas u Zagrebu Međunarodni dan mjeriteljstva pod motom „Mjerimo danas za održivo sutra“

Read More...
dm active beauty

Matea Ferboković iz Kršana postala je dm active beauty milijunašica

U utorak 21. svibnja, u Labinu, dobitnici nagradne igre dm active beauty milijunaš Matei Ferboković dm je uručio milijun

Read More...
Kako poboljšati korporativno upravljanje u RH

Stručnjaci odgovorili na goruće pitanje kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj

U Knjižnično-dokumentacijskom centru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan je skup „Kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj“. Sudionici panela

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design