EIF i Zaba podupiru inovativna mala i srednja poduzeća

In Krediti za poduzetništvo
eif

Europski investicijski fond (EIF) i Zagrebačka banka, potpisali su sporazum o jamstvima u iznosu od 10 milijuna eura čija je svrha pojačati kreditiranje inovativnih malih i srednjih poduzeća u Hrvatskoj, izvijestili su u četvrtak iz Zagrebačke banke.

Sporazumom su obuhvaćeni poduzetnici iz osam zemalja, a ukupno je vrijedan 160 milijuna eura. Za Hrvatsku je osigurano 10 milijuna eura za mala i srednja poduzeća usmjerena na istraživačke i razvojne aktivnosti.

Zaključen je uz potporu Europskog fonda za strateška ulaganja (EFSU), u okviru Investicijskog plana za Europu te programa Horizon 2020, okvirnog programa Europske unije za istraživanja i inovacije.

Njime se UniCreditu omogućuje da preko svojih banaka u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj i Srbiji inovativnim tvrtkama ponudi dodatno financiranje u ukupnom iznosu od 160 milijuna eura.

“Ovim sporazumom Zagrebačka banka će osigurati daljnju podršku poslovnim subjektima koji su usmjereni na istraživačke i razvojne aktivnosti, a kojima najčešće nedostaju sredstva za financiranje takvih aktivnosti. Klijenti koji zadovolje kriterije mogu ostvariti financijsku korist u obliku snižene kamatne stope u odnosu na standardnu”, kazao je član Uprave Zagrebačke banke Marko Remenar. (H)

You may also read!

wall

Svjetske burze porasle, inflacija u SAD-u popušta

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle jer inflacija u SAD-u popušta, pa se očekuje da će

Read More...
nekretnine

Poduzetnici Zagrebačke županije sa 632,1 milijunom eura neto dobiti

Poduzetnici Zagrebačke županije u 2023. su ostvarili konsolidiranu neto dobit od 632,1 milijun eura, što je rast od 63,7

Read More...
Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Sabor je danas potvrdio predložene izmjene i dopune Zakona o reviziji, Zakona o računovodstvu te Zakona o tržištu kapitala.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design