Generativna umjetna inteligencija povećava produktivnost Schneider Electrica

In Tvrtke i tržišta
Schneider Electrica

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizacije, iskorištava mogućnosti generativne umjetne inteligencije (GenAI) kako bi osnažio korisnike i transformirao svoje interne operacije.

Na temelju dugogodišnje suradnje s Microsoftom, Schneider Electric integrirao je Microsoft Azure OpenAI za razvoj rješenja koja koriste algoritme za generiranje teksta, koda i drugog sadržaja. Time se omogućio novi pristup operativnim procesima koji uključuje optimalnu raspodjelu resursa, pojednostavljene dugotrajne zadatke te veću brzinu i učinkovitost. Osim toga, Schneider Grupa primjenjuje GenAI za unapređivanje inovacija u svojem portfelju ponuda.

Ključne značajke GenAI-ja koje Schneider Electric koristi:
• Resource Advisor Copilot – Microsoft Azure OpenAI omogućuje korištenje tehnologije velikih jezičnih modela (Large Language Model) na temelju čega je Schneider pokrenuo digitalnog „kopilota“ za sustav Resource Advisor. Kopilot omogućuje korisnicima poboljšanu analizu podataka, vizualizaciju, podršku pri odlučivanju i optimizaciju performansi. Funkcionalnosti kopilota temelje se na obradi složenog industrijskog znanja i informacija sustava Resource Advisor.
• Jo-Chat GPT – interni razgovorni asistent temeljen na Microsoft Azure OpenAI usluzi koji zaposlenicima omogućuje korištenje Generative AI mogućnosti na siguran način.
• Finance Advisor – ovaj razgovorni asistent pruža jednostavan i učinkovit način pronalaženja preciznih informacija za financijske analitičare u računovodstvu i na drugim pozicijama iz područja financija. Pomaže u postizanju dosljednih, usklađenih i pravovremenih odluka.
• Knowledge Bot – razgovorni asistent koji pomaže zaposlenicima korisničke službe pronalaziti precizne informacije u odgovorima na upite korisnika i predlagati odgovarajuće odgovore na temelju detaljne interne dokumentacije.
• Conversational Search (op.prev. Razgovorno pretraživanje) – uz mogućnost semantičke pretrage razgovorom pomaže klijentima pretraživati željene proizvode

Schneider Electric također planira integrirati Github Copilot kako bi dodatno unaprijedio svoje procese stvaranja ponuda i operacije, kao i Sales Copilot kojim će osigurati dodatnu podršku zaposlenicima.

Philippe Rambach, glavni direktor za umjetnu inteligenciju u Schneider Electricu komentira tehnološke i poslovne napretke tvrtke: „Generativna umjetna inteligencija mijenja igru i zato ulažemo u tu tehnologiju. Već nam je omogućila poboljšanje interne produktivnosti i savršeno je usklađena s našom predanošću u kontinuiranom poboljšanju i inovacijama usmjerenim na održivost“,
Schneider Electric osnovao je UI hub još 2021., prije nego što je GenAI tehnologija postala široko rasprostranjena. Pojavom novih alata, okupljen je glavni tim za GenAI koji blisko surađuje s internim i vanjskim dionicima kako bi se otkrile prilike za ranu primjenu.

Primjena generativnog UI-ja i integracija Microsoft Azure OpenAI-ja naglašava predanost Schneider Electrica da ostane na čelu tehnoloških inovacija u upravljanju energijom i industrijskoj automatizaciji. Ove tvrtke svojim poslovanjem dokazuju usmjerenost na korištenje naprednih tehnologija za povećanje učinkovitosti, poticanje inovacija i postizanje održivog rasta.

„Microsoft Azure OpenAI omogućuje Schneideru razvoj agilnih, skalabilnih i ekonomičnih rješenja koje pokreće umjetna inteligencija i koja su u skladu s našim zajedničkim ambicijama za održivu i digitaliziranu budućnost.“ rekao je Dominik Wee, korporativni potpredsjednik u odjelu proizvodnje i mobilnosti u Microsoftu.

Schneider Electricov portfelj rješenja izgrađenih na Microsoft Azureu nudi svojim klijentima IoT (Internet of Things) rješenja sljedeće generacije temeljena na oblaku, kao i napredne podatkovne i UI mogućnosti.

Te dvije tvrtke zajedno pomažu korisnicima premostiti jaz između postavljanja ambicioznih ciljeva održivosti i njihovog ostvarivanja.

You may also read!

Nestlé

Nestlé financijski izvještaj za 2023. bilježi stabilan organski rast od 7,2%

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Dosad nezabilježena inflacija, do koje je došlo u posljednje dvije godine,

Read More...
Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio

Read More...
King Harmony

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje

Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design