Građevinski radovi na novoj tvornici tjestenine pri kraju, montira se oprema, a uskoro kreće testna proizvodnja

In Regionalni razvoj
tvornici tjestenine

Riječ je o jednoj od najvećih investicija u sklopu Strategije poslovanja do 2025., a radovi obuhvaćaju ukupno 4.400 m² površine.

U poslovnoj zoni Danica trenutno je u tijeku izvođenje završnih građevinskih radova na proširenju Podravkine Tvornice juha i Vegete. Početkom kolovoza, naime, bit će dovršena izgradnja zgrade nove tvornice tjestenine sa svim električnim i strojarskim instalacijama. Slijedi testiranje linije za proizvodnju kratke tjestenine, a početak kompletne probne proizvodnje očekuje se u rujnu.

Podravka će ovom investicijom dodatno osigurati vlastitu proizvodnju tjestenine, modernizirati tehnološki proces proizvodnje te daljnji rast kategorije juha, kao i razvoj novih proizvoda. Tako će, već od jeseni, iz ove tvornice godišnje izlaziti oko 3,5 tisuće tona industrijske tjestenine te 2,8 tisuće tona tjestenine za maloprodajno tržište.

U tvornici je već instaliran sustav za doziranje sirovina te je montirana linija za proizvodnju kratke tjestenine. Instalirana je i oprema za paletizaciju gotove robe, a uskoro kreće instalacija opreme za punjenje i pakiranje. U tehnološkom smislu, gradi se potpuno automatiziran pogon koji će sadržavati nove linije za kratku i uvijenu tjesteninu, novu liniju za pakiranje i paletiranje te automatizirano upravljanje paletama. Tvornica će biti u potpunosti klimatizirana i opremljena modernim strojevima, a u budućnosti se na krovove planiraju postaviti i solarni paneli.

Investicija vrijedna 14 milijuna eura jedna je od najvećih u sklopu Strategije poslovanja do 2025., a radovi obuhvaćaju ukupno 4.400 m² površine.

You may also read!

wall

Svjetske burze skočile na rekordne razine

Na najvećim svjetskim burzama prošloga su tjedna indeksi dosegnuli rekordne razine, što se ponajviše zahvaljuje snažnom rastu cijena dionica

Read More...
Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu

Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu?

U organizaciji ZIRS Učilišta – ustanove za obrazovanje odraslih i Znanstveno-stručnog časopisa „Sigurnost“, u Zagrebu će se 28. ožujka

Read More...
Habijan

Ministar Habijan najavio smanjenje parafiskalnih nameta

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan u petak je u Krapini ponovio kako će se u sklopu novog

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design