HAMAG-BICRO otvorio ispostavu u Primorsko-goranskoj županiji

In Financije i gospodarstvo
hamag

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u petak je u prostoru Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci otvorila ispostavu za Primorsko-goransku županiju, koja će omogućiti decentralizaciju usluga te agencije.

Riječka, 16. ispostava do sada, otvorena je okviru druge faze projekta “Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a – BOND 2”.

Predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec rekao je da se otvaranjem takvih ureda HAMAG – BICRO želi približiti korisnicima te im, u suradnji s poduzetničkim potpornim institucijama, omogućiti informacije i potporu, a postupno i konkrentne mogućnosti financiranja.

Pružat ćemo podršku svakom poduzetniku, svakoj osobi koja želi postati poduzetnik, dati im sve informacije i pomoći u smislu početnog financiranja, rekao je Vrbanec, dodajući kako se putem projekta BOND stvara sinergija između HAMAG-BICRO-a i lokalnih partnera, kao što je u Rijeci Step Ri.

Po njegovim riječima, HAMAG -BICRO je za poduzetnike iz Primorsko-goranske županije u posljednjih nekoliko godina osigurao više od 1,2 milijarde kuna te i dalje provodi programe kreditiranja, davanja jamstava, financiranja dodjele bespovratnih sredstava putem raznih natječaja.

Direktor Step Ri Boris Golob rekao je da je Step Ri nastao upravo kroz projekt koji je financirao HAMAG-BICRO.

Step Ri ima oko 200 korisnika na godinu koji dolaze po savjete, potpore, zbog razvoja inovacija i potpore pri izlasku na nova tržišta te organizira brojna događanja, a korisnici su razni, od studenata i nezaposlenih, do znanstvenika i postojećih poduzetnika, naveo je Golob.

Kako je rečeno, HAMAG-BICRO-a planira otvoriti ispostave u svakoj hrvatskoj županiji, a kako bi se u suradnji s lokalnim poduzetničkim potpornim institucijama poduzetnicima osigurala viša razina profesionalnih usluga i omogućio jednak pristup informacijama o poslovanju i uslugama HAMAG-BICRO-a.

U okviru prve faze projekta uspostavljena je Mreža BOND (Business Organizations Network Development) koja sada objedinjuje 99 poduzetničkih potpornih institucija.

Cilj projekta BOND je doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim hrvatskim regijama i tako osigurati stabilan rast i razvoj gospodarstva, a jedna od aktivnosti je decentralizacija usluga HAMAG-BICRO-a putem novih ispostava. (H)

You may also read!

tomislav-rados

Akademija kibernetičke sigurnosti HGK: Hrvatske tvrtke nedovoljno otporne na kibernetičke prijetnje

Svakih 14 sekundi u svijetu dogodi se ozbiljan kibernetički napad pa ne čudi da kibernetička sigurnost postaje kritični aspekt

Read More...
plenkovic i bernarda

U Varaždinskim Toplicama otvoren hotel Bernarda vrijedan više od 8 milijuna eura

U Varaždinskim Toplicama u subotu je otvoren Hotel Bernarda vlasnice poznate poduzetnice Bernarde Cecelja, a čemu je prisustvovao i

Read More...
wallstreet

Svjetske burze nestabilne, no Nasdaq dosegnuo rekordnu razinu

Na svjetskim se burzama prošloga tjedna trgovalo nesigurno jer se čini da središnje banke u svijetu neće smanjiti kamate

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design