HAMAG-BICRO otvorio ispostavu u Vinkovcima

In Krediti za poduzetništvo
hamag

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je u petak u Vinkovcima osmu po redu ispostavu u okviru druge faze projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a“ – BOND 2.

Predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec kazao je kako se ta agencija pozicionirala kao središnja institucija za sve mikro, male i srednje poduzetnike kojima je potrebna financijska podrška, od financiranja same ideje, preko razvoja i komercijalizacije proizvoda ili usluge, pa sve do izlaska na domaće i strano tržište.

“U Vukovarsko-srijemskoj županiji Agencija je potaknula gotovo 636 milijuna kuna investicija, kroz više od 530 poduzetničkih ugovora, čime je stvoren preduvjet za otvaranje 720 novih radnih mjesta”, rekao je Vrbanec tijekom svečanosti otvorenja vinkovačke ispostave u Poduzetničkom inkubatoru Vinkovci.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić kazao je kako naglasak stavlja upravo na razvoj malih gospodarstava i malog poduzetništva te pomoć poduzetnicima za uvođenje inovacija i investicija u tom sektoru.

“Smatram kako će otvaranje ispostave u Vinkovcima odnosno Vukovarsko-srijemskoj županiji doprinijeti razvoju mreže poduzetničkih potpornih institucija na našem području”, rekao je Dekanić.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić izvijestio je da su u Poduzetničkom inkubatoru Vinkovci popunjeni svi poslovni prostori što govori o interesu poduzetnika da se razvijaju i osnažuju svoje poduzetničke ideje.

“Vjerujem da će otvaranjem ureda HAMAG-BICRO-a vinkovački poduzetnici ostvarivati još bolju suradnju s tom agencijom i dodatno unaprijediti poslovanje”, poručio je Bosančić.

Zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a, Ante-Janko Bobetko predstavio je planirane aktivnosti putem Mreže BOND u okviru projekta BOND rekavši kako je u okviru prve faze projekta uspostavljena Mreža BOND koja objedinjuje poduzetničke potporne institucije iz svih županija Republike Hrvatske, a kroz drugu fazu projekta planirana je standardizacija i implementacija novih usluga, učlanjenje novih članova te jačanje njihovih kapaciteta. (H)

You may also read!

Wall-Street

Wall Street dosegnuo rekordne razine, europski ulagači oprezniji

Na Wall Streetu su burzovni indeksi porasli i prošloga tjedna, četvrtoga zaredom, pri čemu su dosegnuli rekordne razine, dok

Read More...
EU o radu na daljinu i pravu na isključivanje

EU o radu na daljinu i pravu na isključivanje

Europska komisija je pokrenula prvu fazu savjetovanja s europskim socijalnim partnerima kako bi prikupila njihova stajališta o mogućem smjeru

Read More...
Umjetna inteligencija i upravljanje radnicima

U Vijeću Europe dogovoren sporazum o umjetnoj inteligenciji

Ministri vanjskih poslova 46 zemalja Vijeća Europe u petak su dogovorili sporazum o korištenju umjetne inteligencije (AI). "Ovim novim sporazumom

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design