HGK Sektor za trgovinu: Trgovci rade u skladu sa zakonom

In Porezi / zakoni
trgovina-maloprodaja

Sektor za trgovinu Hrvatske gospodarske komore poziva na prestanak neutemeljenog prozivanja cijelog trgovačkog sektora jer su trgovci konverziju u euro s početkom nove godine proveli u skladu sa Zakonom o uvođenju EURA i Smjernicama za prilagodbu gospodarstva u procesu zamjene hrvatske kune eurom te se drže se propisanih odredbi i preporuka vezanih uz konverziju cijena. Umjesto prozivanja čitavog sektora, važno je utvrditi eventualne nepravilnosti na tržištu te ukazati i sukladno propisima sankcionirati, one kod kojih su utvrđeni prekršaji.

Na žalost, u domaćem i europskom gospodarstvu od početka rata u Ukrajini prisutni su snažni inflatorni pritisci na koje trgovci kao krajnji posrednici u dobavnom lancu mogu najmanje utjecati. Sektor za trgovinu HGK poziva na transparentan dijalog temeljen na činjenicama i argumentiranu raspravu uz uvažavanje svih dionika, kako iz fokusa ne bi izgubili sve prednosti koje hrvatskom gospodarstvu i potrošačima donosi ulazak u eurozonu i Schengen.

O problematici neopravdanog podizanja cijena danas je u programu N1 televizije govorila Sanja Smoljak Katić, direktorica Sektora za trgovinu HGK.

You may also read!

Nestlé

Nestlé financijski izvještaj za 2023. bilježi stabilan organski rast od 7,2%

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Dosad nezabilježena inflacija, do koje je došlo u posljednje dvije godine,

Read More...
Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio

Read More...
King Harmony

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje

Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design