Homebrewing druženje u Pivani okupilo pivske znalce i ljubitelje piva

In Sajmovi i izložbe
pivana

Pivana je priredila druženje pivskih znalaca i entuzijasta s idejom razmjene iskustava i znanja radi poticanja razvoja kućnog pivarstva te cjelokupne kulture priprave piva. Pod moderatorskom palicom radijskog voditelja i strastvenog pivskog sommeliera Milana Peha, okupljeni zaljubljenici u pivo razgovarali su o sastojcima piva i detaljima u njihovom procesu pripreme, stilovima kuhanja i čuvanja te drugim koracima u proizvodnji ovog pića.

„Pivo je odavno mnogo više od tek popularnog pića koje prati neke od naših najdražih aktivnosti, a u njegovoj pripremi uz sve širi izbor sastojaka s kojima mali pivari danas eksperimentiraju, presudan sastojak često čine ljubav i entuzijazam prema njegovoj pripremi“, izjavio je majstor pivar Mirko Banić Ištuk, koji je okupljenima je održao predavanje o pivskoj teoriji, kao i o važnosti vode kao ključnog sastojka za pivo.

Predstavnici male nezavisne pivovare Hotch Potch, ujedno i prošlogodišnji pobjednici natjecanja kućnih pivara, okupljenima su iznijeli svoja iskustva s otvaranjem vlastite pivovare. Juicy Pale ale ove pivovare već se može pronaći u bolje opremljenim trgovinama, a njihova su iskustva poslužila kao inspiracija pivskim entuzijastima koji se još možda nisu okušali na vlastitu pivsku priču.

Uz to, okupljeni su imali priliku pogledati i opremu za homebrewing (kućnu pripremu piva) te kušati nova piva iz Grif mikropivovare, čiji je pogon bio otvoren za obilazak. Grif mikropivovara otvorena je krajem 2017. godine te je usmjerena na proizvodnju svježih i aromatičnih te nepasteriziranih i nefiltriranih piva.

Homebrewing druženje koje se održalo u Pivani u organizaciji tvrtke K pivovari drugo je po redu, a daje se naslutiti da će biti nastavljeno sličnim događanjima kako bi se potaklo male kućne pivare i ostale entuzijaste na razmjenu znanja i vještina u proizvodnji piva.

You may also read!

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Sabor je danas potvrdio predložene izmjene i dopune Zakona o reviziji, Zakona o računovodstvu te Zakona o tržištu kapitala.

Read More...
nafta

Cijene nafte blizu 86 dolara

Cijene nafte približile su se u petak na međunarodnim tržištima razini od 86 dolara budući da je trgovce ohrabrilo

Read More...
U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

Na zagrebačkom Europskom trgu otvorena je Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke , a koordinaciju projekta je, među

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design