Hrvatske destinacije briljirale na ITB sajmu u Berlinu

In Sajmovi i izložbe
Hrvatske destinacije briljirale na ITB sajmu u Berlinu

Tri Green Destinations priznanja potvrđuju Hrvatsku kao jednu od vodećih europskih destinacija održivog turizma.

Hrvatske destinacije postigle su izniman uspjeh na najvećem svjetskom sajmu turizma ITB u Berlinu. Park prirode Telašćica nagrađen je srebrnim Green Destinations priznanjem, dok su Turistička zajednica Zagrebačke županije i klaster Lika Destination dobili brončano priznanje Green Destinationsa. Našim destinacijama priznanja je dodijelio Green Destinations, organizacija koja unaprjeđuje i valorizira održivost destinacija i pružatelja usluga u turizmu te ima najsveobuhvatniji operativni alat za održivo upravljanje u turizmu.

Na dodjeli prestižnih Green Destinations priznanja među laureatima bile su čak tri destinacije iz Hrvatske. Nova Green Destinations priznanja potvrđuju našu zemlju kao jednu od vodećih destinacija održivog turizma kako u Europi, tako i u svijetu. Ovime su prepoznati i nagrađeni trud i predanost tri destinacije, ali i pružatelja usluga u turizmu unutar tih destinacija, koji sinergijski djeluju u održivom upravljanju turizmom, promociji odgovornog i održivog turizma te očuvanju prirodnih ljepota, kulturnog nasljeđa, društvenog i ekonomskog blagostanja. Tako je Villa Nai 3.3 s Dugog otoka postala prvi hotel unutar Leading Hotels of the World organizacije s Good Travel Seal certifikatom.

“Green Destinations priznanja koja su dodijeljena Parku prirode Telašćica, Turističkoj zajednici Zagrebačke županije i klasteru Lika Destination dokaz su da je Hrvatska na pravom putu u održivom upravljanju turizmom. Ponosni smo na naše destinacije koje su pokazale da mogu biti primjer izvrsnosti u turizmu u svijetu i nadamo se da će njihov put slijediti i druge destinacije u Hrvatskoj i regiji.”, poručila je Dr. Katarina Miličević, direktorica tvrtke Tourism Lab, koja je službeni zastupnik Green Destinationsa.

Metodologija i propisani standardi za uspješan proces certificiranja prema Green Destinations modelu iznimno su zahtjevni. Radi se o najsveobuhvatnijem procesu certificiranja održivosti u turizmu u svijetu, koji obuhvaća četiri komponente održivog razvoja – društvenu, okolišnu, ekonomsku i kulturnu. Osim što je priznanje vrlo zahtjevno dobiti, isto je potrebno i ponovno potvrditi. Stoga sve nagrađene turističke destinacije nakon dvije godine očekuje novi evaluacijski proces.

Uz program certificiranja turističkih destinacija, Green Destinations provodi program certificiranja pružatelja usluga u turizmu. Green Destinations programi za destinacije i pružatelje usluga u turizmu imaju snažnu podršku Ujedinjenih naroda i Globalnog vijeća za održivi turizam te su najpoznatiji destinacijski certifikat na globalnoj razini.

You may also read!

Hrvatska zemlja partner Mostarskog sajma

Hrvatska zemlja partner Mostarskog sajma, izlažu 42 hrvatske tvrtke

Hrvatska kao zemlja partner i Hrvatska gospodarska komora sudjeluju na jubilarnom, 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru koji se

Read More...
turizam - hotel

Rezultati istraživanja – Što žele mladi u Hrvatskoj i kako to kane ostvariti?

Putovanja, zabava, puno novaca, ugodan i sadržajan život, dobar auto, dobra klopa i “starci” koji ne gnjave i ne

Read More...
Vegeta nagrađuje vjernost jedinstvenim poklonima

Vegeta nagrađuje vjernost jedinstvenim poklonima

65 prstena za 65 godina: Vegeta nagrađuje vjernost jedinstvenim poklonima! Osvoji limitirano izdanje Vegeta prstena by Maja Miletić, modnog dodatka

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design