Hrvatski proizvodi sve traženiji u Europi

In Izvoz
SPAR

Rekordnih 170 milijuna eura prometa postigli hrvatski proizvodi putem SPAR prodajne mreže u Austriji, Italiji, Mađarskoj i Sloveniji.

Hrvatski proizvođači i dalje ostvaruju izvrsne rezultate kada je riječ o prodaji vlastitih proizvoda kroz SPAR prodajnu mrežu u Italiji, Austriji, Sloveniji i Mađarskoj. Ukupni izvoz hrvatskih proizvoda u inozemnim trgovinama SPAR-a u navedenim europskim zemljama porastao je za 16% u odnosu na 2022. godinu za gotovo 25 milijuna eura, dok je ukupni ostvareni promet hrvatskih proizvođača kroz SPAR maloprodajnu mrežu 170 milijuna eura.

Najveći porast izvoza u 2023. zabilježen je u Italiji gdje je značajno rasla prodaja poznatih hrvatskih proizvoda poput bakalara na bijelo, kojeg za SPAR Premium vlastitu marku proizvodi tvrtka Alden d.o.o. iz Istre. Porast je zabilježen i na austrijskom tržištu, a glavne zvijezde na tom tržištu su lepinje malog hrvatskog dobavljača Pekara Tome d.o.o. U prilog kvaliteti proizvoda govori i činjenica da je prodano više od 4,3 milijuna komada lepinja. Mađari najviše vole sve vrste sladoleda proizvođača Ledo, dok najveći rast izvoza u Sloveniju ostvaruje Violeta d.o.o. s toaletnim papirom i pelenama.

„Ponosni smo na našu ulogu u podršci hrvatskim proizvođačima koji im pružamo u SPAR prodajnoj mreži u Italiji, Austriji, Sloveniji i Mađarskoj. Na ovaj način im nudimo bitan kanal distribucije prema Europi i potičemo međunarodnu konkurentnost domaćih proizvoda. Posebno nas veseli i to što, na ovaj način domaći, hrvatski poduzetnici proizvodnjom za SPAR vlastite marke ulaze na europsko tržište“, izjavio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

Kvaliteta hrvatskih proizvoda prepoznaje se i kroz proizvode vlastite marke koje za SPAR Hrvatska proizvode hrvatski dobavljači, a vole ih kupci u Austriji i Sloveniji. I dok Austrijanci vole ajvar, bilo da se radi o robnoj marci SPAR ili S-BUDGET, petit kekse i čajne kolutiće također S-BUDGET vlastite marke, njihovu ljubav prema mlincima dijele i Slovenci kojima su S-BUDGET mlinci, uz SPAR slane štapiće punjene kikirikijem, najprodavaniji artikli.

You may also read!

Predstavljena Hrok ESG platforma razvijena u suradnji s bankama

Predstavljena Hrok ESG platforma razvijena u suradnji s bankama

U Zagrebu je danas predstavljena ESG platforma koju je razvio Hrok u suradnji s vodećim bankama u Hrvatskoj. Na

Read More...
Jedna manje

Konzum nastavlja s kampanjom „Jedna manje“ čiji je cilj smanjenje plastičnog otpada

Konzumova kampanja „Jedna manje“, koja za cilj ima promociju korištenja višekratnih ekoloških torbi za kupnju i smanjenja plastičnog otpada

Read More...
šuma hrane komunlac

U Koprivnici posađena najveća šuma hrane u Hrvatskoj

Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF danas je u suradnji s Gradom Koprivnica i njihovim komunalnim poduzećem Komunalac posadila

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design