Istarski turistički rezultati iznad očekivanja

In Iz zemlje
Istra

Istarski župan i predsjednik Turističke zajednice Istarske županije Boris Miletić u petak je na konferenciji za novinare ocijenio da su lanjski istarski turistički rezultati iznad očekivanja čitavog turističkog sektora, pored ostalog stoga što je Istra po procijepljenosti među tri vodeće županije u Hrvatskoj.

Ustvrdivši kako je u 2021. godini ostvareno 76 posto dolazaka i 82 posto ostvarenih noćenja u odnosu na rekordnu 2019. godinu, Miletić je istaknuo kako ti podaci opravdavaju ocjenu o iznadprosječnim rezultatima.

“Treba pričekati travanj i svibanj i konsolidirane financijske učinke. Dolasci i noćenja su dio statistike, no puno su važniji financijski efekti koji su značajno bolji”, rekao je Miletić dodavši kako su i za ovogodišnju turističku godinu jednako visoka očekivanja, jer je Istra svjetski prepoznati turistički brend koji se nije dogodio preko noći. “Tu su godine promišljanja razvoja turističkog proizvoda, od strateškog marketinškoga plana razvoja turizma nadalje”, poručio je Miletić.

Dodao je kako je ukupna procijepljenost stanovništva u Istri 62,4 posto napomenuvši kako ima prostora da se stupanj procijepljenosti poveća. “Osim poštivanja epidemioloških mjera, stupanj procijepljenosti je nešto što će definirati buduće karte COVID područja u Europi”, rekao je.

“Moramo se približiti u tom segmentu našim ključnim konkurentima poput, Grčke, Italije, Francuske, Španjolske i Portugala gdje je stupanj procijepljenost puno veća” – zaključio je Miletić.

Direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević vrlo bitnim drži što je Istra u prošloj godini ostvarila povijesni rezultat dolazaka s njemačkog tržišta, realiziravši gotovo devet posto bolji rezultat nego rekordne 2019. godine. Po njegovim riječima Nijemci su realizirali 9,5 milijuna od ukupno 23,5 milijuna noćenja, Češka je ostvarila sedam posto bolji rezultat nego 2019. a Poljska pet posto.

“Istra je bila i ostala pobjednik Mediterana i u 2020. i u 2021. godini. Ova godina je po svemu sudeći jako slična prošlogodišnjoj kada do kraja svibnja nismo imali značajniji turistički promet”, rekao je. (H)

You may also read!

mjerenje

Međunarodni dan mjeriteljstva od ove godine na UNESCO-voj listi

Hrvatsko mjeriteljsko društvo (HMD) obilježilo je danas u Zagrebu Međunarodni dan mjeriteljstva pod motom „Mjerimo danas za održivo sutra“

Read More...
dm active beauty

Matea Ferboković iz Kršana postala je dm active beauty milijunašica

U utorak 21. svibnja, u Labinu, dobitnici nagradne igre dm active beauty milijunaš Matei Ferboković dm je uručio milijun

Read More...
Kako poboljšati korporativno upravljanje u RH

Stručnjaci odgovorili na goruće pitanje kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj

U Knjižnično-dokumentacijskom centru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan je skup „Kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj“. Sudionici panela

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design