Izložba najvećih i najljepših lego modela iz cijele Europe od 4. kolovoza na Velesajmu

In Sajmovi i izložbe
tomšić

Uz izložbu najvećih i najljepših lego modela, spreman je i Fan park na 400 m2 za igru

Pod nazivom Invazija giganata na Zagebačkom večesajmu od 4. kolovoza do 30. rujna moći će se razgledati izložba najvećih i najljepših lego modela iz cijele Europe među kojima posebnu pažnju plijeni replika Titanica dužine 11 i visine tri metra.

Ova izložba, navode organizatori, izazvat će divljenje svojom veličinom i mjerilom izloženih modela.

– Neki modeli su ogromni zbog veličine, dok su drugi ogromni u simboličkom smislu. Na izložbi predstavljamo u mjerilu 1:1 modele poznatih figura iz svijeta sporta, kulture, filma i bajki – naveli su organizatori.

Osim samog razgledavanja, djeca i odrasli moći će se dobro i zabaviti. Na posebno odvojenom području od 400 m2 Fun parka nalazi se Duplo® zona, stolovi za igru s Lego kockama, prostor za stvaranje modela od velikih kocaka i mnoge druge atrakcije. U Zagrebu možete „crtati” i „pisati” sa kockama, a vozila koje će djeca sastaviti moći će se spustiti sa rampe ili poletjeti sa posebne skakaonice.

Izložba se u Paviljon 6 otvara 4. kolovoza, a cijene ulaznica su preko tjedna u jutarnjim satima (od 9 do 15) 30 kuna, a od 15 do 21 sat 35 kuna. U subotu i nedjelju izložba će se moći pogledati od 10 do 21 sat, a cijena ulaznice će biti 35 kuna. Djeca do 95 cm visine ne plaćaju ulaznicu. Više o ulaznicama pronađite ovdje.

Izdvajamo neke od modela:

Titanic

Napravljen od pola milijuna kocaka u mjerilu 1:25. Replika je dugačka 11 metara i gotovo 3 metra visoka. Model Titanica je izgrađen do najsitnijih detalja, a posjetitelji će osim divljenja veličini samog modela moći i pogledati u unutrašnjost broda.

Batmobil

Ljubitelje super junaka očekuje velika atrakcija – rekonstrukcija Batmanovog vozila u dužini od čak 7 metara! Batmobila od 900.000 kocaka prati BatmanTM napravljen u mjerilu 1:1. Ogroman Gotham City dovršava priču o čovjeku šišmišu. Batmanov automobil, junakova špilja, neboder Wayne Tower i vlakovi koji se pokreću pomoću tipaka, samo su dio ovog impresivnog, interaktivnog modela od 500.000 kocaka.

Helicarrier

Visok preko 5 metara izmišljeni leteći nosač zrakoplova obrambene agencije S.H.I.E.L.D – poznat iz američkih stripova i filmova o superherojima.

Human Body – neobična lekcija iz biologije

LEGO izlošci čine učenje lakšim i ugodnijim. Pogledajte kako su izgrađeni mozak i srce, dišni, probavni i koštani sustav. Zapanjujući modeli prikazuju strukturu ljudskih unutrašnjih sustava i organa. Najmlađe uče o ljudskoj anatomiji i fiziologiji, a starijima omogućuju provjeru znanja.

Najviši čovjek u povijesti

Model najvišeg čovjeka u povijesti – Roberta Wadlow’a, visokog nevjerojatnih 272cm! Za izgradnju tako visoke figure u mjerilu 1:1 nije korišten nikakav unutarnji okvir. Dakle, model se sastoji isključivo od kocaka – više od 100.000 elemenata.

Martina Navrátilova

Figura tenisačice, jedne od najboljih predstavnica ovog sporta, napravljena je od 50.000 Lego kocaka. Fantastična Češka tenisačica, koja je na drugom mjestu rang liste tenisačica svih vremena, napravljena je do najsitnijih detalja. Figura je visoka 173 cm i predstavlja Martinu u tipičnoj odjeći tenisačice s karakterističnim zlatnim naočalama.

Velika zona Star Wars®

Za Zagreb, organizatori su pripremili posebnu Star Wars® zonu. Star Wars ljubitelji moći će vidjeti više od 100 modela povezanih s najpoznatijom svjetskom sagom. Star Wars® District je bogata zbirka autorskih modela koji prikazuju najpoznatije svemirske brodove, scene, likove, oružje, baze i bitke iz ove kultne sage.

Star Destroyer

Biser izložbe i najvažniji model Star Wars® zone je autorski model koji prikazuje najmoćniji svemirski brod poznat iz serije Star Wars. Model impresionira veličinom i pozornošću na detalje. Dimenzije: dužina: 202 cm, širina: 125 cm, visina: 58 cm, težina: preko 50 kg.

Zona bajki

Za najmlađe, a i one starije, čeka divna, vrlo šarena i vesela zona bajki. Vidjet ćemo, među ostalima čarobnu zemlju ponija, otok iz filma Angry Birds, tajanstveni i čarobni svijet Alise u zemlji čudesa i još mnogo toga.

Zona fantasy

Svijet magije, neobičnosti i fikcije poznat iz igara i filmova napravljen od kocaka. Otkrijte fantastična kraljevstva vilenjaka, stvorenja, svemirskih gusara i drugih u zoni fantasy! Pogledajte beskrajne bitke između dobra i zla.

Superheroji

Nezaboravne dojmove pružaju i figure superheroja napravljene u mjerilu 1:1. Možete se diviti rekonstrukcijama likova Batmana, SpidermanaTM i Iron ManaTM. Također, moći ćete pronaći i poznatog umjetnika Jan Sebastian Bacha, izgrađenog u prirodnoj veličini.

You may also read!

drvo

Drvoprerađivači u problemu: pada izvoz, raste uvoz, a najviše se izvozi sirovina

S otprilike 2300 poslovnih subjekata koji se bave preradom i proizvodnjom drva u kojima je zaposleno 30-ak tisuća radnika,

Read More...
njemacka

Njemački izvoznici moraju se pripremiti za podjele i protekcionizam

Svjetska trgovina mijenja se iz temelja u uvjetima geopolitičke neizvjesnosti i podjela i njemački izvoznici moraju se pripremiti za

Read More...
kamp

Veliki porasti u poslovanju poduzetnika u djelatnosti kampova

U Hrvatskoj se od 2018. do 2022. povećao broj poduzetnika u djelatnosti kampova i prostora za kampiranje za 28

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design