Izrada Nacionalnog plana razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja Republike Hrvatske za razdoblje od 2022. do 2030. godine

In Porezi / zakoni
drvosjeca

Donošenjem Odluke Vlade Republike Hrvatske dana 29. srpnja 2021. započeo je postupak izrade Nacionalnog plana razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja Republike Hrvatske za razdoblje od 2022. do 2030. godine i pratećeg Akcijskog plana za razdoblje od 2022. do 2024., srednjoročnog akta strateškog planiranja kojim će se u skladu sa zakonodavnim okvirom sustava strateškog planiranja i upravljanja razvojem Republike Hrvatske pobliže definirati provedba ciljeva i prioritetnih područja javnih politika iz Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine za ove dvije strateške gospodarske djelatnosti.

Dana 13. rujna 2021. održana je I. sjednica Stručne radne skupine za izradu nacrta prijedloga ovih dokumenata, u čijem sastavu je širok krug relevantnih dionika: Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Fakultet šumarstva i drvne tehnologije i Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska gospodarska komora Zajednica za industrijski dizajn, Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne tehnologije, Hrvatska zajednica županija te je posebna pozornost posvećena sudjelovanju samih gospodarstvenika, kroz Udruženje drvno-prerađivačke industrije pri HGK.

Sjednica je uključivala i prezentaciju predstavnice Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Uprave za strateško planiranje i koordinaciju fondova EU na temu „Strateško planiranje i izrada Nacionalnih planova“. Prema planiranom hodogramu rada, dokumenti bi trebali biti pripremljeni za proceduru usvajanja na Vladi Republike Hrvatske najkasnije do 31. ožujka 2022.

S ciljem odgovarajućeg informiranja i komunikacije postupka planiranja javnih politika te ostvarivanja transparentnosti, pravovremenosti i učinkovitosti izrade i provedbe kao i praćenja provedbe i vrednovanja Nacionalnog plana, slijedi donošenje Komunikacijske strategije.

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design