Jabuke – Tvrtka Rabo iz Kneževih Vinograda postaje nova članica Mészáros Grupacije

In Strateški savezi
Rabo

Predmetna akvizicija, osim za daljnji razvoj tvrtke, investicije i zapošljavanja, predstavlja mogućnost i dodatnog osnaživanja lokalne zajednice, kao i baranjske privrede u cjelini.

Tvrtka Rabo d.o.o. iz Kneževih Vinograda, kao najveći hrvatski proizvođač i izvoznik svježe jabuke, postaje nova članica Mészáros Grupacije u vlasništvu g. Lőrinc Mészárosa. Mészáros Grupa je, uz ostale djelatnosti, jedan od najznačajnijih europskih poljoprivrednih proizvođača u sektorima stočarstva, ratarstva, mljekarstva, peradarstva te vinarstva, s više od 50.000 hektara proizvodnih površina. Ovom akvizicijom Mészáros Grupa sada postaje i jedan od regionalnih lidera voćarstva te radi snažan internacionalni iskorak u sektoru proizvodnje i distribucije svježeg voća.

U okviru Mészáros Grupe tvrtka Rabo d.o.o. će i dalje, s dosadašnjim menadžmentom i zaposlenicima, nastaviti s uspješnom realizacijom svih planiranih aktivnosti i zacrtanih ciljeva u budućnosti. Predmetna akvizicija, osim za daljnji razvoj tvrtke, investicije i zapošljavanja, predstavlja mogućnost i dodatnog osnaživanja lokalne zajednice, kao i baranjske privrede u cjelini.

“Zaista sam jako zadovoljan što sve više tvrtki Mészáros Grupe uspješno ulazi na međunarodno tržište, povećavajući tako broj svojih inozemnih podružnica. Ovom akvizicijom Grupa će dobiti jedinstveni know-how o proizvodnji, skladištenju, konfekciji i distribuciji svježeg voća, koji se može uspješno primjenjivati u svim budućim ulaganjima u tvrtku, ali također i na našim površinama u Mađarskoj. Naš cilj je da Rabo d.o.o., uz očuvanje svog prepoznatljivog brenda i pozicije u sektoru proizvodnje voća, predstavlja i snažnu platformu za budući rast i investicije u ovaj specifičan sektor, a koje bi naša Grupa mogla provoditi u narednom razdoblju.“ – izjavio je Mészáros Lőrinc, vlasnik Grupe Mészáros.

“Naš cilj je ostati visoko konkurentna i diverzificirana poljoprivredna grupacija koja posluje sukladno zapadnoeuropskim standardima te iskoristiti sve mogućnosti za stvaranje snažnih sinergijskih potencijala i učinaka.” – rekao je Szabolcs Makai, predsjednik Uprave Talentis Agro Zrt.

“Rabo d.o.o. će, kao hrvatski lider u proizvodnji jabuka i njen najveći izvoznik, zasigurno predstavljati vrlo vrijedan segment bogatog poljoprivrednog portfelja Mészáros Grupe, ali i njen značajan iskorak u sektor voćarstva. U dogovoru s budućim vlasnikom, tvrtka će zadržati dosadašnji smjer i strategiju svog poslovanja s daljnjim razvojem i jačanjem proizvodnih kapaciteta, ali i tržišne pozicije naših proizvoda, kako na domaćem, tako i na inozemnim tržištima. Želimo i nadalje snažno razvijati uspješnu suradnju s našim dugogodišnjim partnerima, kako na domaćem, tako i na tržištima Velike Britanije, zapadne Europe te Bliskog Istoka. Naš glavni fokus i dalje ostaju visoka produktivnost, kvaliteta i dodana vrijednost naših proizvoda, kao i dugoročno etabliranje tvrtke kao renomiranog i prepoznatljivog brenda jabuke na svjetskom tržištu. Snaga grupacije i njeni pozitivni sinergijski efekti će nedvojbeno donijeti brojne mogućnosti za budući rast i razvoj proizvodnje te poslovanja naše tvrtke, u vremenu koje je ispred nas.“ – rekao je Nikola Velicki, osnivač i budući izvršni direktor tvrtke Rabo d.o.o.

You may also read!

Nestlé

Nestlé financijski izvještaj za 2023. bilježi stabilan organski rast od 7,2%

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Dosad nezabilježena inflacija, do koje je došlo u posljednje dvije godine,

Read More...
Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio

Read More...
King Harmony

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje

Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design