Još dva tjedna do kraja glasovanja za Coca-Coline aktivne zone

In DOP
Pokret za radost

Još nešto više od dva tjedna, do 15. travnja, traje glasovanje za deset hrvatskih gradova u kojima će biti postavljena i uređena vježbališta na otvorenome u sklopu ovogodišnjeg izdanja Coca-Colinog projekta Pokret za radost.

U neizvjesnu borbu već se uključio velik broj građana diljem Hrvatske, a dosad je putem mrežne stranice www.pokretzaradost.hr prikupljeno gotovo 350 000 glasova. Na istoj se stranici može pratiti i trenutačni poredak gradova u ovome projektu kojim Coca-Cola želi doprinijeti društvu u kojemu posluje.

Deset gradova u kojima su aktivne zone najpoželjnije i najpotrebnije odabiru upravo sami građani, a prigodu da glasuju imaju jedanput dnevno. Izvrstan odziv glasača pokazatelj je da hrvatski građani prepoznaju vrijednost koju vježbališta imaju za unaprjeđenje kvalitete života u njihovim lokalnim zajednicama, što je razveselilo i pokretače inicijative.

„Projektom smo željeli potaknuti zajedništvo građana koji se na ovaj način mogu izboriti za sebe i svoj grad te mu pokloniti vrijedan sadržaj i obogatiti svoje lokalne sredine. Pozivam stoga sve građane da sudjeluju u posljednja dva tjedna glasovanja jer upravo njihov glas može pridonijeti kvalitetnijemu životu u lokalnoj sredini“, izjavila je Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću za Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Građani mogu glasovati u tri kategorije gradova te će se tako vježbališta u suradnji s gradskim upravama urediti u četiri najbolje plasirana grada do 10 000 stanovnika, u tri grada od 10 000 do 35 000 stanovnika te u tri grada s više od 35 000 stanovnika.

Osnovna je vrijednost projekta to što svako vježbalište s ukupno šest sprava Coca-Cola gradu predaje u trajno vlasništvo kako bi se njime mogli koristiti svi građani neovisno o dobi i tjelesnoj spremi. Nova mjesta za rekreaciju i druženje tako postaju dostupna svima te obogaćuju mjesne sadržaje.

Prošle je godine, kad je pokrenuta inicijativa, svoje vježbalište na otvorenome dobilo prvih deset gradova u Hrvatskoj iz kojih dolaze iznimno pozitivne reakcije. Građani se vježbalištima redovito koriste za rekreaciju, druženje i boravak na otvorenome, a pronašla su primjenu i u tjelesnome odgoju te radu sportskih klubova.

Partneri su projekta Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu su projektu dali Ministarstvo zdravstva, Središnji državni ured za šport te Udruga gradova u Republici Hrvatskoj. I ove godine kao njegovi veleposlanici projekt podržavaju Mirza Džomba, nekadašnji rukometni reprezentativac i Antonija Blaće, televizijska voditeljica.

You may also read!

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Sabor je danas potvrdio predložene izmjene i dopune Zakona o reviziji, Zakona o računovodstvu te Zakona o tržištu kapitala.

Read More...
nafta

Cijene nafte blizu 86 dolara

Cijene nafte približile su se u petak na međunarodnim tržištima razini od 86 dolara budući da je trgovce ohrabrilo

Read More...
U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

Na zagrebačkom Europskom trgu otvorena je Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke , a koordinaciju projekta je, među

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design