Kaufland i Hrvatski Crveni križ ponovno pomogli ljudima u potrebi

In DOP
Kaufland i Crveni kriz

Već nekoliko godina zaredom u trgovinama Kauflanda postavljaju se košare za prikupljanje namirnica koje Hrvatski Crveni križ potom dijeli korisnicima i pučkim kuhinjama. Kupci tako redovito imaju mogućnost pomoći ljudima koji nemaju dovoljno za jesti, i to postavljanjem proizvoda kao što su brašno, ulje, riža, tjestenina, konzerve i sl. u košaru nakon prolaska kroz blagajnu.

Pomoću akcije „Vaš dar za pravu stvar“ u 2019. godini tako su prikupljene namirnice u vrijednosti od preko 330.000 kuna, a akcija se provodi po tjedan dana, tri puta godišnje. Kupci su u poslovnicama Kauflanda diljem zemlje pokazali veliko srce i doniranim proizvodima pomogli ljudima u svojoj neposrednoj blizini.

„Kao društveno odgovorno poduzeće aktivno se borimo protiv gladi. Jedan primjer za to je činjenica da redovito doniramo prehrambene proizvode pred istekom roka trajanja. Ova akcija je samo još jedan dokaz za to da su i naši kupci itekako svjesni da postoje ljudi kojima je potrebna pomoć. Zahvaljujemo svim kupcima koji svaki put iznova dokazuju da imaju veliko srce“, izjavila je voditeljica Korporativnih komunikacija, Marija Franić.

„Hrvatski Crveni križ od srca zahvaljuje Kauflandu i svima onima koji su svojim donacijama prehrambenih proizvoda pružili pomoć osobama koje žive u siromaštvu. Nakon još jedne godine sjajne suradnje, pomogli smo brojnim ljudima koji i u današnje vrijeme mogućnosti i napretka, žive na rubu gladi. I u novoj godini nastavit ćemo ulagati napore da svim našim sugrađanima omogućimo dostojanstven život te pokažemo snagu humanosti“, poručio je izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt.

Iz Kauflanda su potvrdili da će se projekt nastaviti i u 2020. godini.

You may also read!

Nestlé

Nestlé financijski izvještaj za 2023. bilježi stabilan organski rast od 7,2%

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Dosad nezabilježena inflacija, do koje je došlo u posljednje dvije godine,

Read More...
Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio

Read More...
King Harmony

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje

Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design