Kocijan odstupio nakon Peruškova pisma

In Karijere
kocijan

Bivši predsjednik uprave Tiska Dražen Kocijan u ponedjeljak je podnio ostavku na sve funkcije u sustavu Mercatora, a uprava najvećeg slovenskog trgovačkog lanca ostavku je prihvatila, prenosi slovenska agencija STA časopis Finance.

Ostavka je uslijedila nakon što je izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško u petak predložio Kocijanovu smjenu, obrazlažući to sumnjama u njegove nezakonite radnje dok je bio na čelu Tiska.

Finance pišu da je predsjednik Uprave Mercatora Tomislav Čizmić odmah nakon Peruškova pisma upozorenja o Kocijanovim navodno spornim radnjama u razdoblju u kojem je vodio distribuciju tiskanih medija u tvrtki Tisak iz sustava Agrokora, sazvao izvanrednu sjednicu Uprave koja je održana danas, te da je Kocijan podnio pisanu ostavku na sve funkcije unutar Mercator grupe.

Kocijan je u Mercatoru bio zadužen za maloprodajne aktivnosti u regiji.

Kako prenose Finance, on je rekao da ne želi na bilo koji način štetiti ugledu Mercatora i da je to razlog za njegovu odluku.

Naglasio je da odbacuje sve navode i izvješća o navodnim nepravilnostima dok je radio u Tisku.

Fabris Peruško je u petak u pismima Nadzornom odboru Jamnice i članovima Nadzornog odbora Poslovnog sistema Mercator, predložio smjene Mislava Galića s mjesta predsjednika i člana Uprave Jamnice te menadžera u Mercatoru Dražena Kocijana.

U pismu upućenom predsjedniku Uprave Mercatora Tomislavu Čizmiću i na znanje članovima Nadzornog odbora Mercatora, Peruško ih obavještava o sumnji u nepravilnosti i nezakonitosti u radu ranijih uprava pojedinih društava pod izvanrednom upravom, koja se odnosi i na menadžera u Mercatoru Dražena Kocijana.

Izvanredni povjerenik je, kako se navodi, upozorio na osnove sumnje da je Dražen Kocijan, ranije predsjednik Uprave Tiska, kao odgovorna osoba tog društva, svojim nesavjesnim radom potencijalno nanio iznimnu štetu tom društvu, slijedom čega postoji sumnja da su se u njegovim radnjama stekla obilježja kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti. (H)

You may also read!

dalmatia

U Segetu Donjem otvoren prvi Dalmatia Boat Show

U Marini Baotić​ u Segetu Donjem, nedaleko Trogira u četvrtak je otvoren prvi ​međunarodni sajam nautike Dalmatia Boat Show,

Read More...
Valamar

Valamar i SeekandHit osvojili nagradu za najbolju digitalnu kampanju u Hrvatskoj

Valamar i agencija za digitalni marketing SeekandHit osvojili su nagradu za najbolju digitalnu kampanju, Best in Show, na dodjeli

Read More...
JANAF

Konferencija Janafa: Uložit će se 500 milijuna eura u velike baterijske spremnike

Država će utrošiti oko pola milijarde eura za velike baterijske spremnike za pohranu struje, koje će koristiti proizvođači električne

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design