Konzum potiče kupce na korištenje višekratnih ekoloških torbi s ciljem smanjenja plastičnog otpada

In Ekologija
akcija ciscenja

Kampanjom „Jedna manje“ Konzum će podržati Građansku inicijativu Čisteći medvjedići u njihovim akcijama čišćenja šuma, plaža i obala rijeka. S ciljem poticanja građana na što češće korištenje višekratnih ekoloških torbi, Konzum je pokrenuo kampanju „Jedna manje“ kako bi i na taj način dao doprinos u smanjenju količine plastičnog otpada u Hrvatskoj.

U razdoblju od 8. travnja do 5. svibnja za svaku kupnju posebno označene višekratne ekološke torbe u odabranim prodavaonicama diljem Hrvatske te u online prodavaonici, Konzum će donirati po 1 kunu Građanskoj ekološkoj inicijativi Čisteći medvjedići za čišćenje šuma, plaža i obala rijeka u četiri hrvatske županije. Jednako tako, kupcima će se prilikom svake sljedeće kupnje u kojoj će koristiti višekratnu ekološku torbu račun na blagajni umanjiti za 1 kunu.

„Izuzetno nam je drago što ćemo ovim projektom u suradnji s našim partnerima iz inicijative Čisteći medvjedići pomoći osvješćivanju građana o važnosti zaštite okoliša i prirodnih bogatstava naše zemlje te dati svoj doprinos u njenom čišćenju i istovremeno smanjenju korištenja plastične ambalaže u Hrvatskoj. Vjerujemo kako će nas naši vjerni kupci, kao i u svim dosadašnjim sličnim kampanjama koje je Konzum tijekom godina proveo, spremno podržati te pripomoći skupljanju što većeg iznosa donacije kojim ćemo se priključiti globalnim nastojanjima trgovačkih lanaca u smanjenju plastičnog otpada kao jednog od ključnih ekoloških pitanja“, izjavila je Dunja Delić, direktorica Sektora marketinga Konzuma.

visenamjenska vrProjekt „Jedna manje“ dio je brojnih inicijativa koje Konzum kao društveno odgovorna kompanija već provodi s ciljem zaštite okoliša i očuvanja prirode za generacije koje dolaze. U svojim prodavaonicama stoga nudi i 100-posto biorazgradive vrećice na blagajnama te biorazgradive vrećice na odjelima voća i povrća, kao i jednokratne vrećice od već recikliranog materijala koji je moguće ponovno reciklirati. Konzum i dalje ulaže maksimalne napore pa se aktivno radi i na daljnjem proširenju ekološki orijentiranog asortimana vrećica i torbi.

Osim toga, u Konzumovim prodavaonicama nudi se isključivo 100-posto biorazgradivi pribor za jelo te papirnate čaše. Inače, posebnost ovog pribora za jelo je da je čitavo pakiranje biorazgradivo – od papirnate vrećice u koju je pakirano, do samog pribora.

Sustavan pristup zaštiti okoliša ugrađen je i u sve Konzumove maloprodajne i logističke objekte, transport i sve poslovne procese na svim razinama poduzeća. Konzum je tako prvi trgovački lanac u Hrvatskoj koji je u sve poslovne procese i objekte uveo normu ISO 50001:2018, sustav koji osigurava kontinuirano poboljšanje energetske učinkovitosti i stavljanje još većeg fokusa na važnost održivog gospodarenja energijom. Osim toga, u poslovnim je procesima već ranije implementiran i sustav upravljanja okolišem prema normi ISO 14001:2015 koja pokazuje kako Konzum racionalno koristi prirodne resurse i upravlja svojom odgovornošću prema okolišu i potrošnji energije na način koji doprinosi održivom razvoju. Naposljetku, Konzum je implementirao i posebno informatičko rješenje za praćenje dokumentacije za otpad čime je olakšano vođenje administracije u prodavaonicama, a ujedno i omogućen bolji nadzor nad tijekom otpada te olakšan proces donošenja odluka za optimizaciju manipulacije otpadom.

You may also read!

Predstavnici PBZ-a i Yellow Submarinea

PBZ i Intesa Sanpaolo Grupa uspješno pokrenuli inicijativu mini obveznica s društvom Yellow Submarine

Privredna banka Zagreb (PBZ), dio Sektora inozemnih banaka supsidijara (ISBD) Intesa Sanpaolo Grupe, uspješno je nastupila kao jedini agent

Read More...
marija-sculac

Digitalna transformacija i pametna rješenja za grad po mjeri čovjeka

Gradovi su iznimno važni pokretači ekonomskih aktivnosti, gospodarskog rasta i napretka, ali i jedna od najkritičnijih i najzahtjevnijih karika

Read More...
Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design