„Kraj svijeta za e-sport“: inovativnom kampanjom Erste Group dotiče se ključnih pitanja e-sporta

In Korisno
erste

Nakon prošlogodišnjeg debija u svijetu e-sporta, Erste Group obilježava drugo poglavlje svog partnerstva s Europskim prvenstvom League of Legends (LEC) – kroz promotivnu kampanju dotiče se pitanja je li e-sport priznat kao legitiman sport te reakcija gaming zajednice na tu temu.

Je li e-sport zaista sport tema je stalnih rasprava. Priznanje statusa službenog sporta utječe, primjerice, na to hoće li sportaši dobiti odgovarajuće vize za događaje u inozemstvu te podržavaju li se klupske strukture. Dok zemlje i udruge sudjeluju u raspravi i preispituju sportski karakter e-sporta, gameri nisu oduševljeni: unutar gaming i e-sport zajednice rijetki su zainteresirani za raspravu.

Preko kampanje #believeinyourself u sklopu LEC Summer Split, Erste Group bavi se upravo tim pitanjem. Nakon što je prošle godine proslavila svoj ulazak u svijet e-sporta emotivnom pričom o preprekama s kojima se gameri suočavaju, ove je godine tema nove Erste Group kampanje priznavanje e-sporta i njegove zajednice. U promotivnom spotu kampanje “Kraj svijeta za e-sport” koji je rad agencije Jung von Matt SPORTS, Erste Group prikazuje duhovitu reakciju gaming svijeta na vijest da je e-sportu napokon uskraćen službeni status sporta diljem svijeta.

S jedne strane Grupa odabire društvenu raspravu kao temu kampanje i staje na stranu gamera dok je, s druge strane, spot hommage zajednici i njezinoj reakciji. Spot je prepun i brojnih skrivenih detalja koji se odnose na League of Legends, a za glavnu ulogu u spotu Erste Group uspješno je angažirao Trevora Henryja, e-sportskog komentatora i voditelja, koji je ujedno i najpoznatije lice LEC-a.

„E-sport bilježi dinamičan rast ostvarivanjem visokog stupnja profesionalizacije, širenjem baze obožavatelja i stalnim podizanjem osviještenosti. Za nas kao banku orijentiranu prema budućnosti, to je izuzetno uzbudljivo okruženje jer ne poznaje granice unutar naše regije, a i dostupno je digitalno,“ rekao je Bernd Spalt, predsjednik Uprave Erste Groupa.

Kampanja za LEC Summer Split turnir počinje doigravanjem 13. kolovoza, a prikazivat će se na društvenim mrežama te na LEC Livestreamu sve do finala 29. kolovoza.

You may also read!

Završeno natjecanje METRO Junior Top Chef

Završeno natjecanje METRO Junior Top Chef

Anđela Kurilj iz Turističko-ugostiteljske škole Split pobjednica METRO Junior Top Chefa. U velikom finalu natjecanja METRO Junior Top Chef, održanog

Read More...
wall

Svjetske burze pale treći tjedan zaredom, kamate Feda ostaju povišene

Na svjetskim su burzama cijene dionica pale i prošloga tjedna, trećega zaredom, jer je sve jasnije da zbog povišene

Read More...
U fokusu klimatske promjene i utjecaj na rad

U fokusu klimatske promjene i utjecaj na rad

Ovogodišnji Svjetski dan sigurnosti i zdravlja na radu koji se obilježava 28.travnja skreće pozornost na važnost osiguranja sigurnosti i

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design