Krenula s radom platforma Sigurna okupljanja

In Konferencije / savjetovanja
Platforma

Platforma Sigurna okupljanja, koja omogućava sigurniju organizaciju i posjećivanje prvo kulturnih, a zatim i ostalih vrsta događanja, dostupna je za korištenje svim organizatorima događanja na okupljanja.hr.

Platforma je uključena u preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo tijekom održavanja profesionalnih i amaterskih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija, a organizatori ovakvih vrsta okupljanja koji očekuju dolazak više od 100 posjetitelja obvezni su od 1. lipnja dostaviti obavijest o održavanju okupljanja putem sustava okupljanja.hr. Time je platforma postala službenim evidencijskim alatom kojim će se u predstojećem razdoblju registrirati kulturne manifestacije, a u kasnijoj fazi i druga događanja.

Cilj platforme je podići povjerenje posjetitelja u sigurnost događanja i tako ih u velikom broju vratiti na masovne manifestacije, što je posebno važno za organizatore događanja kao jednu od industrija koju je pandemija najteže pogodila.

Riječ je platformi koja će organizatorima služiti i kao centralni edukativni i informacijski alat za organizaciju događanja, budući da se na jednom mjestu mogu pronaći sve odluke Stožera civilne zaštite RH relevantne za industriju, preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te mjere pomoći i modeli financiranja nadležnih ministarstava. Središnji dio platforme je algoritam pomoću kojeg organizatori mogu brzo i učinkovito provjeriti usklađenost svojih događanja s aktualnim epidemiološkim mjerama u svim fazama organizacije, od planiranja i certifikacije, preko samoprovjere do kontrole na terenu.

Osim toga, platforma omogućava brzo zaprimanje obavijesti o promjenama važećih epidemioloških mjera radi učinkovite prilagodbe događanja, a Stožeru civilne zaštite će pomoći u analizi utjecaja okupljanja na epidemiološku sliku te brzu identifikaciju eventualnih novih žarišta.

Nositelji platforme su Hrvatska gospodarska komora i Ministarstvo kulture i medija, uz partnerstvo Stožera civilne zaštite RH i HZJZ-a, a prilikom njezine izrade i prilagodbe konzultirani su predstavnici kulturnih i kreativnih industrija. Predstavnici struke su tijekom svibnja, kada je platforma bila dostupna u probnom radu, mogli dostaviti svoje komentare, koji su usvojeni u produkciji konačne verzije.

Platforma Sigurna okupljanja trenutno obuhvaća događanja koja uključuju profesionalni kulturno-umjetnički sadržaj (koncerte, festivale, kazališne predstave, izložbe i sl.), a dugoročno je cilj proširiti njezinu uporabu i na ostale vrste događanja, poput konferencija i sportskih manifestacija.

You may also read!

wall

Na Wall Streetu novi rekordi, europske burze oštro pale

Na Wall Streetu je prošloga tjedna S&P 500 indeks dosegnuo rekordnu razinu, kao i Nasdaq, zahvaljujući snažnom rastu cijena

Read More...
benzin

Procjene o opskrbi podigle cijene nafte iznad 83 dolara

Cijene nafte prekoračile su u petak na međunarodnim tržištima 83 dolara budući da su procjene o nedostatnoj opskrbi pred

Read More...
turizam

Hrvati na putovanja potrošili 2,6 mlrd eura

Stanovnici Hrvatske u 2023. su na višednevna putovanja po Hrvatskoj i inozemstvu potrošili gotovo 2,2 milijarde eura, a na

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design