Kruzera znatno više nego lani

In Iz zemlje
kruzer

U hrvatske morske luke od početka godine do kraja rujna uplovilo je 76 kruzera s ostvarenih 519 putovanja, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Broj kružnih putovanja stranih brodova po hrvatskom Jadranu u tom je razdoblju veći za 385 u odnosu na lani, a na njima je bilo 506 tisuća putnika, koji su u Hrvatskoj boravili 1.101 dan, izvješćuje DSZ. Podsjećamo prošle su godine, zbog pandemije bolesti COVID-19, bile uvedene strože epidemiološke mjere koje su stranim brodovima ograničavale kružna putovanja.

Kružna putovanja u prvih devet mjeseci obavilo je 76 stranih kruzera iz 13 zemalja. Najviše od ukupnog broja putovanja, njih 133, ostvarili su brodovi pod zastavom Bahama, koje slijede oni sa zastavom Malte koji su ostvarili 120 kružnih putovanja.

Pod zastavom Italije kruzeri su ostvarili 58 kružna putovanja, a Paname 53. Broj putnika na stranim brodovima za kružna putovanja u prvih devet mjeseci ove, u odnosu na isto lanjsko razdoblje veći je za 368 tisuća.

Od 519 kružnih putovanja najviše ih je ostvareno u Dubrovačko-neretvanskoj – 44,9 posto i Splitsko-dalmatinskoj županiji – 31,2 posto.

Preostalih 23,9 posto ostvareno je u Zadarskoj, Istarskoj, Primorsko-goranskoj i Šibensko-kninskoj županiji. Najviše posjeta stranih brodova za kružna putovanja bilo je u luci Dubrovnik (342), a slijede Split (211) i Zadar (117).

U prvih devet mjeseci 2022. u odnosu na prvih devet mjeseci 2019. broj putovanja stranih brodova za kružna putovanja manji je za 8,5 posto, broj dana boravka stranih brodova manji je za 3,2 posto, dok je broj putnika na tim brodovima manji za 42,9 posto. (H)

You may also read!

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Sabor je danas potvrdio predložene izmjene i dopune Zakona o reviziji, Zakona o računovodstvu te Zakona o tržištu kapitala.

Read More...
nafta

Cijene nafte blizu 86 dolara

Cijene nafte približile su se u petak na međunarodnim tržištima razini od 86 dolara budući da je trgovce ohrabrilo

Read More...
U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

Na zagrebačkom Europskom trgu otvorena je Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke , a koordinaciju projekta je, među

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design