Le Diner en Blanc u Zagrebu 20. svibnja za 800 sudionika

In HoReCa
diner

Svjetski poznati francuski piknik Le Diner en Blanc ili Večera u bijelom, u Zagrebu će se održati 20. svibnja na jednoj od najljepših gradskih lokacija koja je još tajna, a moći će prisustvovati oko 800 uzvanika od onih koji su se prijavili na posebnoj web stranici, istaknuto je u utorak na konferenciji za medije u povodu te večere.

“Ponosni smo što se ove godine i Zagreb uključuje u najpoznatiji svjetski piknik u bijelom uz podršku Grada Zagreba i njegove Turističke zajednice te vjerujemo da će sudionici uživati dijeleći hranu i piće s prijateljima na tajnoj lokaciji koja će se otkriti neposredno prije večere. Najoriginalniji u odijevanju i posluživanju hrane bit će nagrađeni“, kazala je Tihana Barišić, koje je uz Joea Bašića, Branimira Karačića i Katrinu Nikšić domaćin zagrebačke Le Diner en Blanc.

Očekujući da će taj događaj Zagrebu donijeti dodatnu turističku promociju, gradonačelnik Milan Bandić naglasio je kako je Zagreb jedini grad u regiji koji će se s tom večerom naći među 13 gradova Europe i 75 u svijetu i da će to pridonijeti prepoznavanju Zagreba kao city break destinacije.

Slično očekuje i direktorica zagrebačke Turističke zajednice Martina Bienenfeld koja smatra da večera u bijelom pridonosi Zagrebu kao ozbiljnoj referentnoj točki predstavljanja europske i svjetske kulture, običaja i turističke ponude.

“Uvjerena sam da će i Zagreb kao domaćin, poput Pariza, Atene, Barcelone, Budimpešte, Londona, Madrida, Moskve i brojnih drugih gradova sudionicima pružiti nezaboravno iskustvo. To će sigurno pridonijeti obogaćivanju zagrebačke ponude”, poručila je Bienenfeld.

Za sudjelovanje na pikniku sudionici osim odijevanja u bijelo moraju imati bijeli stol i dvije stolice, bijeli stolnjak te košaru za piknik s hranom, čašama i bijelim posuđem. Jedina dozvoljena pića su vino, šampanjac i voda.

Za one koji se ne žele sami dovesti organizira se prijevoz autobusima, na večeru koja će trajati od 19 sati do ponoći. (H)

You may also read!

Tonći Glavina

Hotelski sektor ulazi u sljedeću sezonu s optimizmom, a za jačanje konkurentnosti ključno je potaknuti veća ulaganja u nove kapacitete koja osiguravaju veću dodanu vrijednost i održivost hrvatskog turizma

Hotelski sektor izuzetno je zadovoljan ostvarenim rezultatima ove turističke godine i visokom popunjenošću te optimistično gleda na sljedeću sezonu,

Read More...
Od izvora do mora 2024_Ranko Šuvar CROPIX_3

Obilježen završetak ovogodišnjeg izdanja projekta ‘Od izvora do mora’

Simboličnom sadnjom na lokaciji Turističko-edukativni centar Novo Čiče u Velikoj Gorici, obilježen je završetak ovogodišnjeg izdanja projekta Od izvora

Read More...
Svega oko 15 posto hrvatskih tvrtki izvozi, ali one zapošljavaju 51posto privatnog sektora

Svega oko 15 posto hrvatskih tvrtki izvozi, ali one zapošljavaju 51 posto privatnog sektora

U Hrvatskoj samo oko 15 posto poduzeća izvozi, a istovremeno ta baza poduzeća zapošljava više od polovice svih radnika

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design