Ljekovita biljka koja nas spašava u menopauzi

In Zdravlje
Femiplant

Poteškoće za žene u menopauzi postoje oduvijek, baš kao i ljekovite biljke koje pomažu ublažavanju ili otklanjanju simptoma. Tradicija predlaže, a moderna medicina potvrđuje biljku Cimicifuga racemosa.

U prosjeku 2100 dana živimo s njom, a što kada nestane?
Većina se žena sjeća svoje prve menstruacije – točno zna u koji je išla razred, je li ju zatekla nespremnu i kako joj je mama ili prijateljica pojašnjavala male tajne ženske intime. U svakom slučaju, taj trenutak je onaj kada djevojčica pomisli: Postajem djevojka! I pritom osjeti neki mali ponos. Sva eventualna neugoda koju donosi mjesečnica u tome trenutku uopće ne smeta jer je samo potvrda ulaska u divni i novi svijet djevojaštva. I tako, iz mjeseca u mjesec menstruacija je ženi stalni suputnik koji ima svoju osobnost i ne boji ju se pokazati.

Nekima je bolna, nekima samo neugodna, neke ju s nestrpljenjem očekuju, neke se jako vesele kada izostane. Budući da prosječna žena provede preko 2000 dana svog života u ovom zanimljivom društvu, dolazak menopauze koja označava posljednji menstrualni ciklus se i ne čini kao loša ideja. Međutim, za veliki broj žena tek tada počinju neugodni simptomi koji nažalost ne traju samo 4 – 5 dana mjesečno već više puta dnevno tijekom dugog perioda perimenopauze, menopauze i postmenopauze. Ovaj period može trajati i do 10 godina!

Stigla je menopauza, što sada?
Simptomi menopauze uzrokovani su padom estrogena i većina žena se susreće s naletima vrućine, pojačanim znojenjem, osjećajem umora i iscrpljenosti, nesanice pa sve do ozbiljnijih poteškoća poput anksioznosti i depresije.

Dokazano je da je vrijeme ulaska u menopauzu genetski predodređeno (žena ulazi u menopauzu u slično vrijeme kao njezina majka), a uglavnom je to između 45. i 55. godine. U tom je periodu žena još pri vrhuncu profesionalne i privatne snage te joj simptomi menopauze mogu ozbiljno remetiti svakodnevni život.

Iako je žensko reproduktivno zdravlje tema o kojoj se tek odnedavno otvoreno govori, žene su oduvijek tražile rješenja i savjete po ovom pitanju. Jedna od najistraživanijih i najviše tradicionalno korištenih biljki za ublažavanje simptoma menopauze kao što su naleti vrućine i pojačano znojenje je Cimicifuga racemosa. Biljka potječe iz Sjeverne Amerike i tamošnje ju je stanovništvo koristilo kao lijek kod niza različitih bolesti, a moderna medicina ju prepoznaje kao odličan odgovor na tegobe uzrokovane menopauzom.

Femiplant je biljni lijek koji sadrži suhi ekstrakt cimicifuginog podanka (Cimicifuga racemosa) i jedini je biljni lijek s cimicifugom pripremljen kao 40 % izopropilni ekstrakt. Upravo je ovaj ekstrakt najčešće proučavan oblik cimicifuge s više od 20 kliničkih studija i s preko 12.000 žena diljem svijeta koje potvrđuju učinkovitost u borbi protiv simptoma koji mogu značajno umanjiti kvalitetu života žena u menopauzi. Za razliku od sličnih proizvoda, Femiplant ne sadrži estrogene niti ispoljava učinak sličan estrogenima.

Otkrijte ljepotu četrdesetih i pedesetih
Mudre žene znaju da svaki period u životu nosi svoje ljepote i izazove. I u svakom periodu znaju uživati. Uz Femiplant i menopauzu možete pamtiti po dobrome što nose četrdesete i pedesete godine.

You may also read!

tomislav-rados

Akademija kibernetičke sigurnosti HGK: Hrvatske tvrtke nedovoljno otporne na kibernetičke prijetnje

Svakih 14 sekundi u svijetu dogodi se ozbiljan kibernetički napad pa ne čudi da kibernetička sigurnost postaje kritični aspekt

Read More...
plenkovic i bernarda

U Varaždinskim Toplicama otvoren hotel Bernarda vrijedan više od 8 milijuna eura

U Varaždinskim Toplicama u subotu je otvoren Hotel Bernarda vlasnice poznate poduzetnice Bernarde Cecelja, a čemu je prisustvovao i

Read More...
wallstreet

Svjetske burze nestabilne, no Nasdaq dosegnuo rekordnu razinu

Na svjetskim se burzama prošloga tjedna trgovalo nesigurno jer se čini da središnje banke u svijetu neće smanjiti kamate

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design