Mercedes skupo prodaje i još uvijek dobro zarađuje

In Tvrtke i tržišta
Mercedes

Autoindustriju koči rat u Ukrajini, a problemi s isporukama i nedostatak čipova muče ih već duže vrijeme, no Mercedes-Benz i dalje dobro zarađuje, zahvaljujući visokim prodajnim cijenama.

Prodaja je porasla za šest posto u prvom tromjesečju ove godine na 39,4 milijarde eura, objavio je Mercedes u srijedu u Stuttgartu.

Zarada, bez kamata i poreza, porasla je za 19 posto na 5,3 milijarde eura, zbog visokih cijena novih i rabljenih vozila, kao i smanjenih troškova nakon odvajanja Daimler Truck grupe.

Dobit za dioničare na kraju je iznosila 3,5 milijardi eura, što je gotovo petinu manje nego prethodne godine.

Djelomični prekid poslovanja u Rusiji koncern je morao nadoknaditi sa 709 milijuna eura, dok je zbog dizelske afere, skandala s rezultatima ispitivanja ispušnih plinova, izgubio još 281 milijun eura.

S druge strane, od prodaje poslovnica u Kanadi ostvarena je dobit od 918 milijuna eura. Mercedes je, međutim, ipak ostvario mali porast dobiti od ostatka poslovanja.

Izvor: dpa GermanyToday

You may also read!

Ulaganje u djecu je ulaganje u buducnost

Ulaganja u djecu i mlade najvažnija su ulaganja za bolju budućnost

Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s časopisom „Gloria” organizirao je konferenciju „Djeca su naš najvažniji posao” s ciljem

Read More...
Lisinski-pbz

Održano svečano događanje PBZ grupe „Kad srca pjevaju“

Uručene donacije ukupnog iznosa 315.000 eura za bolju budućnost djece i mladih. U utorak je u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog

Read More...
sajam

Hrvatske prehrambene tvrtke na PLMA-inom međunarodnom sajmu u Amsterdamu

Na međunarodnom sajmu World of Private Label, koji se u organizaciji PLMA (Udruženja proizvođača privatnih robnih marki) održava u

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design