Metro povećao tromjesečne prihode unatoč slabom rezultatu u Njemačkoj

In Tvrtke i tržišta
METRO

Njemačka veleprodajna tvrtka Metro preliminarno je u srijedu izvijestila o rastu prihoda u prvom fiskalnom tromjesečju zahvaljujući povoljnom utjecaju valutnih tečajeva.

U tromjesečnom razdoblju zaključno s prosincem 2019. prihodi su porasli 2,2 posto, na 7,5 milijardi eura. Kada se isključe promjene valutnih tečajeva i prodaja odnosno kupnja imovine, uvećani su jedan posto. Istu stopu rasta bilježili su i iskazani u lokalnoj valuti.

Na matičnom njemačkom tržištu prihodi prilagođeni za promjene valutnih tečajeva i prodaju odnosno kupnju imovine blago su pali, za 0,4 posto, na 1,3 milijarde eura, zbog izmjena propisa o duhanskim proizvodima.

U zapadnoj Europi bez Njemačke porasli su 0,5 posto unatoč štrajkovima u Francuskoj. U Rusiji Metroovi su prihodi u prvom fiskalnom tromjesečju potonuli 5,3 posto kada se prilagode za promjene valutnih tečajeva i kupnju odnosno prodaju imovine. Time je njihov pad ipak blago usporio u odnosu na prethodna tri mjeseca kada su se smanjili 6,3 posto, navode u kompaniji.

U istočnoj Europi bez Rusije porasli su 5,0 posto. U istom razdoblju godine ranije porasli su 6,4 posto. U Aziji uvećani su 3,2 posto, više nego upola slabije nego u istom razdoblju godine ranije.

“U prvom tromjesečju 2019/2020. METRO je ponovo bilježio rast u većine regija unatoč teškim makroekonomskim i političkim uvjetima u pojedinim zemljama, primjerice općem štrajku u Francuskoj”, naglasio je predsjednik izvršnog odbora Olaf Koch.

Uprava je potvrdila procjenu prodaje i dobiti prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) u financijskoj 2020. godini od oko 1,021 milijardu eura. (H)

You may also read!

Nestlé

Nestlé financijski izvještaj za 2023. bilježi stabilan organski rast od 7,2%

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Dosad nezabilježena inflacija, do koje je došlo u posljednje dvije godine,

Read More...
Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio

Read More...
King Harmony

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje

Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design