Preko milijun novih korisnika mobilnog interneta dnevno

In Korisno
internet

Do 2022. godine u svijetu će biti 2,6 milijardi novih pretplatnika mobilnog širokopojasnog pristupa internetu što je u prosjeku više od milijun novih pretplatnika svaki dan, pokazuje najnovije izdanje Ericssonovog izvještaja “Ericsson Mobility Report”.

U Ericssonu predviđaju da će se do kraja 2022. mobilni podatkovni promet na pametnim telefonima povećati devet puta i dostići 66 eksabajta mjesečno.

Glavni službenik za strategiju i rukovoditelj tehnologije i razvoja poslovanja u Ericssonu Niklas Heuveldop ističe kako će rana primjena 5G tehnologije dovesti do preko pola milijarde 5G pretplata do 2022. godine.

U novom izdanju Mobility Reporta prognozira se da će tijekom 2018. godine LTE (4G) preteći GSM kao najveću pristupnu tehnologiju prema broju pretplatnika.

“Brzina kojom je ta tehnologija stavljena u upotrebu i usvojena se ne može mjeriti ni sa čime do sada. Trebalo je samo pet godina da LTE pokrije 2,5 milijardi ljudi, u odnosu na osam godina za WCDMA/HSPA ili 3G. Samo je u prvom tromjesečju ove godine dodano 250 milijuna novih LTE pretplata” kaže se u izvještaju.

Očekuje se da će do 2022. biti aktivirano preko pola milijarde 5G pretplata i da će 5G tehnologija tada pokrivati 15 posto svjetskog stanovništva. (H)

You may also read!

Wall street

Svjetske burze pale, inflacija u SAD-u ne popušta

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna pale jer će zbog povišene inflacije kamate u SAD-u ostati povišene

Read More...
biam

Uspješno završeni sajmovi BIAM&ZAVARIVANJE

Nakon četiri dana uspješno su završeni bienalni poslovni sajmovi BIAM - 27. međunarodni sajam alatnih strojeva i alata i

Read More...
vito

Promicanje zdravlja na radu – primjeri dobre prakse

Udio ljudi između 15 i 64 godina u Hrvatskoj koji je radno aktivan je među najmanjima u EU. Jedan

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design