Ministarstvo: Nije evidentiran novi neopravdani rast cijena

In Financije i gospodarstvo
maloprodaja

Iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja u petak su izvijestili kako ažurirani podaci o cijenama u trgovačkim lancima na web stranici “Kretanje cijena” pokazuju da nije evidentiran novi neopravdan rast cijena.

Kako se navodi u priopćenju, na web stranici “Kretanje cijena” ažurirani su podaci o cijenama u trgovačkim lancima na dan 30. studenog, koji pokazuju da potrošačka košarica Konzuma plus s 365 artikala iznosi 925,54 eura (6.973,50 kuna) i jeftinija je za 5,56 posto.

Potrošačka košarica Tommy-a s 365 artikla iznosi 912,42 eura (6.874,50 kuna) i jeftinija je za 8,76 posto, dok košarica KTC-a s 349 artikla iznosi 925,90 eura (6.976,10 kuna) te je jeftinija je za 3,81 posto.

Cijene se uspoređuju s cijenama na 31. prosinca 2022. godine, navode iz Ministarstva.

Trgovački lanac Konzum plus snizio je cijene za 146 proizvoda, Tommy za 161 proizvod, dok je KTC snizio cijene za 89 proizvoda.

U odnosu na cijene na dan 31. prosinca 2022., najveće pojeftinjenje (40-60 posto) kod sva tri trgovca zabilježeno je na proizvodima – sir Gouda 3 kg polutvrdi, tjestenina špageti 500 g Barilla Zlato polje i Žito, ulje biljno 1l Zvijezda te riža 1 kg Zlato polje dugo zrno Arborio scotti.

Analizirajući cijene na web stranici “Kretanje cijena” razvidno je kako su cijene snižene zahvaljujući ograničavanju cijena u okviru Vladinih mjera pomoći stanovništvu koja je stupila na snagu 18. rujna, podsjetili su iz Ministarstva.

Navode kako su kod KTC-a značajnije poskupili (45-50 posto) maslinovo extra djevičansko ulje Zvijezda, brokula i crveni luk.

Kod Konzuma plus značajnije su poskupili (44-50 posto) paprika babura i brokula, a kod Tommy-a je značajnije poskupila (40 posto) čajna kobasica PIK Vrbovec. (H)

You may also read!

Nestlé

Nestlé financijski izvještaj za 2023. bilježi stabilan organski rast od 7,2%

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Dosad nezabilježena inflacija, do koje je došlo u posljednje dvije godine,

Read More...
Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio

Read More...
King Harmony

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje

Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design