Ministrica Tramišak potpisala ugovore za sufinanciranje projekata Švicarsko-hrvatskog programa za Gorski Kotar

In Regionalni razvoj
lova

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak danas je u Zagrebu potpisala ugovore za sufinanciranje projekata Švicarsko-hrvatskog programa suradnje za vodoopskrbu i odvodnju općina Fužine i Brod Moravice te Grada Delnica ukupne vrijednosti 8.856.511,65 milijuna kuna.

Riječ je o ugovorima i odobrenim sredstava državnog proračuna iz Fonda za sufinanciranje projekata Švicarsko-hrvatskog programa suradnje koji će pospješiti dovršetak tri vodno-komunalna projekta.

Komunalac- vodoopskrba i odvodnja d.o.o. ovim ugovorima dobit će značajna sredstva za sufinanciranje projekata: „Vodoopskrba i odvodnja Grada Delnice„ ovaj projekt sufinancira se u iznosu od 3.961.017,55 kuna, projekt „Vodoopskrba i odvodnja Općine Brod Moravice„ sufinancira se u iznosu od 1.888.324,85 kuna te projekt „Vodoopskrba i odvodnja Općine Fužine„ sufinancira se u iznosu od 3.007.169,25 kuna.

U svrhu smanjenja ekonomskih i socijalnih nejednakosti u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje Republici Hrvatskoj osigurana su sredstva u iznosu od 45.000.000 CHF, a sklapanjem Okvirnog sporazuma uspostavio se pravni okvir u odnosima Hrvatske i Švicarske, koji je osnova za povlačenje i bespovratno korištenje financijskih sredstava do prosinca 2024. godine.

Švicarsko – hrvatski program suradnje podupire aktivnosti koji na direktan način omogućavaju boljitak građana Republike Hrvatske kroz projekt „Unaprjeđenja vodoopskrbe i odvodnje na području Grada Delnica i općina Fužina i Brod Moravice“ za što je predviđena darovnica u iznosu od 21,5 milijuna CHF.

You may also read!

marija-sculac

Digitalna transformacija i pametna rješenja za grad po mjeri čovjeka

Gradovi su iznimno važni pokretači ekonomskih aktivnosti, gospodarskog rasta i napretka, ali i jedna od najkritičnijih i najzahtjevnijih karika

Read More...
Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design