Viacom i CBS najavljuju spajanje u medijsku mega kompaniju

In Strateški savezi
Viacom i CBS najavljuju spajanje u medijsku mega kompaniju

Medijski divovi CBS i Viacom najavili su spajanje poslovanja kako bi se prilagodili promjenjivim zahtjevima klijenata i uspješnije konkurirali Netflixu i ostalim medijskim tvrtkama.

Nova kompanija imat će 28 milijardi dolara prihoda i obuhvatit će brandove poput MTV-ja, Comedy Centrala i Paramount Picturesa.

Odluka o spajanju vremenski se poklopila sa sve žešćom konkurencijom u sektoru u kojem danas dominiraju Netflix i Disney-Fox, primjećuje BBC.

ViacomCBS kontrolirat će holding kompanija National Amusements čiji su vlasnici miljarder Sumner Redstone i njegova kći Shari. Redstone je prije 14 godina odvojio Viacom od CBS-a u želi da bolje iskoristi njegov potencijal, budući da je u to vrijeme Viacom za razliku od CBS-a bilježio rast gledanosti.

Predsjednik i izvršni direktor ViacomCBS-a bit će sadašnji izvršni direktor Viacoma Bob Bakish a privremeni izvršni direktor CBS-a Joe Ianniello bit će imenovan predsjednikom uprave i šefom CBS-a.

U Viacomu i CBS-u očekuju da će spajanjem uštedjeti oko 500 milijuna dolara. Osim u matičnom SAD-u, nova će kompanija biti zastupljena, između ostalog, i u Velikoj Britaniji, Argentini i Australiji. (H)

You may also read!

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Pregovarački timovi na čelu s gospodinom Mirkom Habijancem, predsjednikom HUP - Udruge poslodavaca graditeljstva (HUP-UPG), i gospođom Jasenkom Vukšić,

Read More...
Rimac Nevere

Prvi hrvatski kupac preuzeo isporuku Rimac Nevere

Cijenjeni neurokirurg dr. Branko Škovrlj koji živi u New Jerseyju postao je ponosni vlasnik hiperautomobila s hrvatskim potpisom. Rimac Nevera

Read More...
Aleksandra Grigić

Hrvatski duhani, dio BAT grupacije u novu proizvodnu sezonu idu s povećanjem proizvodnje duhana, interes proizvođača je velik

Nešto više od mjesec dana do kraja ugovaranja nove proizvodne sezone, Hrvatski duhani, dio BAT grupe, imaju ugovoreno 16

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design