Mislav Vučić iz JGL-a menadžer godine u kategoriji velikih poduzeća

In Karijere
CROMA_Menadžer godine

Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika (HUM) CROMA dodijelilo je u četvrtak nagradu Menadžer godine za 2023., a u kategoriji velikih poduzeća nagrada je pripala Mislavu Vučiću iz Jadran Galenskog Laboratorija.

Anita Cvetić Orešanin (Poslovna inteligencija) nagrađena je kao najbolja menadžerica u kategoriji srednjih poduzeća, a Iva Rogović Lekić (MARSH) u kategoriji malih poduzeća.

Ukupno je dodijeljeno 11 nagrada u različitim kategorijama i to menadžerima koji se ističu poduzetničkim duhom, entuzijazmom i profesionalnim, etičkim i odgovornim poslovanjem, kažu u HUM CROMA-i.

Nagradu Menadžer godine dodjeljuje žiri koji čine iskusni poslovni lideri, članovi Izvršnog i Upravnog odbora HUM-CROMA-e, predstavnici akademske zajednice, medija, Hrvatskog poslovnog saveza za održivi razvoj te im se svake godine priključuju i prošlogodišnji dobitnici nagrade.

Dobitnik nagrade Menadžer godine u kategoriji velikih poduzeća je Mislav Vučić, glavni izvršni direktor Jadran Galenski Laboratorija (JGL) od 2017. godine. Vučić je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a karijeru započeo u Plivi. U JGL je došao s pozicije generalnog direktora Teve Rumunjska gdje je proveo uspješnu integraciju Actavisa. U svojoj 20-godišnjoj karijeri u Plivi, Tevi i Sandozu prošao je razna područja farmaceutske industrije.

Vučić je istaknuo kako su nagrade poput CROMAE velika čast i potvrda da vizija i poslovne prakse pobjednika idu u pravom smjeru.

“Ono što ove nagrade čini posebnima jest činjenica da su odraz zajedničkog rada i predanosti, bez obzira što ističu pojedinca. Današnje poslovno dinamično okruženje zahtijeva od menadžera da imaju jasnu stratešku sliku, ali da budu fleksibilni i strastveni u onome što rade. U JGL-u smo dokazali da je moguće ostvariti dobre rezultate i u teškim vremenima, upravo zahvaljujući strasti i predanosti”, istaknuo je Vučić.

Anita Cvetić Orešanin (Poslovna inteligencija d.o.o.) nagrađena je kao najbolja menadžerica 2023. u kategoriji srednjih poduzeća, a Iva Rogović Lekić (MARSH d.o.o.) u kategoriji malih poduzeća.

Dubravka Vrgoč, (Projekt Open House Zagreb 2023.) pobijedila je u kategoriji projektni menadžer, a Teo Širola (Metamorfoza d.o.o.) u kategoriji mladi menadžer.

Huseyin Bahadir Bedir (Međunarodna zračna luka Zagreb) dobio je priznanje žirija u kategoriji stranog menadžera, dok je Vjekoslav Majetić (DOK-ING d.o.o.) poduzetnik godine.

Tomislav Cikač (Pro-Klima) najbolji je menadžer u kategoriji inozemne tvrtke.

Gordani Kovačević i Bogdanu Tihavi nagrade za životno djelo

Nagrada za životno djelo dodijeljena je predsjednici Ericsson Nikole Tesle Gordani Kovačević i predsjedniku Upravnog odbora poslovne grupe Auto Hrvatska Bogdanu Tihavi, dok je nagrada “Tihomir Premužak” za pozitivan društveni utjecaj pripala Kristijanu Cinottiju (MAZARS CINOTTI AUDIT).

Predsjednica HUM-CROMA-e Ana Soldo istaknula je prilikom svečanosti da sve dobro posložene organizacije imaju svoju svrhu, viziju i misiju, dobro razrađene ciljeve i planove za budućnost.

“Najvažniji sastojak uspjeha su ljudi, menadžeri i poduzetnici – oni su pokretači svega u društvu i na njihovoj inovativnosti, entuzijazmu, usmjerenosti, radu i brizi o održivosti i budućim generacijama počiva uspjeh svake suvremene tvrtke i zemlje“, izjavila je Soldo, dok je predsjednik žirija Stjepan Orešković naveo kako se sve na kraju svodi na jedno pitanje: oko kakvih ljudi gradimo piramidu društvenih vrijednosti.

Nagrade su dodijeljene pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i supokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske i Grada Zagreba. (H)

You may also read!

Završeno natjecanje METRO Junior Top Chef

Završeno natjecanje METRO Junior Top Chef

Anđela Kurilj iz Turističko-ugostiteljske škole Split pobjednica METRO Junior Top Chefa. U velikom finalu natjecanja METRO Junior Top Chef, održanog

Read More...
wall

Svjetske burze pale treći tjedan zaredom, kamate Feda ostaju povišene

Na svjetskim su burzama cijene dionica pale i prošloga tjedna, trećega zaredom, jer je sve jasnije da zbog povišene

Read More...
U fokusu klimatske promjene i utjecaj na rad

U fokusu klimatske promjene i utjecaj na rad

Ovogodišnji Svjetski dan sigurnosti i zdravlja na radu koji se obilježava 28.travnja skreće pozornost na važnost osiguranja sigurnosti i

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design