Nagrade najboljima u turizmu

In Iz zemlje
nagrade

Dodjelom godišnjih turističkih nagrada najboljima u turizmu te za životno djelo u petak su u nazočnosti premijera Plenkovića, mnogih ministara i uzvanika završeni Dani hrvatskog turizma 2021. koji su tijekom dva dana u Dubrovniku okupili oko 500 sudionika.

Organizatori ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma (DHT) su Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i Hrvatska gospodarska komora (HGK).

Na večerašnjoj svečanosti u Župi dubrovačkoj ukupno je dodijeljeno 27 nagrada, od kojih 22 za najbolje pojedince-djelatnike u turizmu i usko povezanim djelatnostima, a za životno djelo nagradu je dobio Miroslav Dragičević, međunarodno priznati hotelsko-turistički stručnjak, menadžer i konzultant. Na turističkoj ‘sceni’ Dragičević je gotovo 50 godina, a osim u Hrvatskoj, razvojne i druge planove za turizam radio je i u Austriji, Kanadi, Francuskoj i drugim zemljama.

Nagradu je uručio premijer Plenković, čestitavši mu kao i drugima nagrađenima, ali i svima u turizmu i drugima koji su dali doprinos ovogodišnjim turističkim rezultatima, koji su iznad očekivanja, unatoč pandemiji.

“Ova 2021.pokazala je snagu, trud, žilavost, otpornost, kvalitetnu pripremu sezone i ako gledamo brojeve možemo zaista biti zadovoljni, jer smo do sada ove godine na oko 75 posto rezultata turizma iz rekordne sezone 2019. Na tome vam u ime Vlade svima čestitam. Bila je to sjajna sinergija i Vlade i turizma, i vjerujem da će ovi rezultati potaknuti i dalji oporavak, a već ove godine imamo sjajan rezultat u gospodarstvu s rastom od 9 posto”, naglasio je Plenković na dodjeli nagrada na DHT-u.

Poručio je da svi učine zajedno s Vladom, i dodatni napor za uspješnu turističku 2022.. Dodao je kako vjeruje da će svi dati sve od sebe kao i do sada, a Vlada će pomoći koliko može.

Nagrade za najbolje djelatnike godine dobili su agencijska djelatnica Ines Poljak Aritonović iz Kašine, turistički vodič Lidija Begić iz Dubrovnika, u prodaji i marketingu Hrvoje Anić iz Pakoštana, animatorica Ana Maričić iz Makarske, recepcioner Mira Fabo, konobar Anđelko Duvančić iz Trogira, kuharica Snježana Jokić iz Novog Vinodolskog te hotelska domaćica Ana Bilić iz Mlina.

Najbolji pružatelj usluga ugostiteljskih usluga smještaja u domaćinstvu je ove godine Igor Salak iz Novog Zvečeva, domaćin turističkog seljačkog gospodarstva Tatjana Balja iz Garešnice, dok je najbolji policajac Zoran Škoro iz Crikvenice, a vatrogasac Dino Kozlevac iz Istre.

Djelatnik godine u pomorskom prijevozu je Aleks Banić iz Poreča, u zračnom prijevozu Marija Budeš iz Zadra, a u cestovnom Dragan Koruga iz Zagreba.

Najbolja prodavačica je Nevenka Kovilić iz Nacionalnog parka Krka, a spasitelji na plažama Luka Žunić i Nikolina Dukić iz Zadra.

U zdravstvenom turizmu nagrađena je Vlasta Brozičević iz Selca i Rijeke, u marinama Filip Koljančić iz Pule, a u nautičkom charteru Marko Džolić iz Kaštel Kambelovca, dok je najbolja u brodarstvu Ivana Tomljanović iz Crikvenice.

Uz te, dodijeljene su i godine turističke nagrade “Anton Štifanić” Javnoj ustanovi Park prirode Biokovo i pojedincu Goranu Rihelju iz Vinkovaca.

Posebno priznanje HGSS-u i MUP – Ravnateljstvu civilne zaštite

Posebno priznanje za izniman doprinos turističkoj 2021. dobili su pak Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) i Ministarstvo unutarnjih poslova – Ravnateljstvu civilne zaštite.

Uz brojne uzvanike na svečanosti dodjele nagrada u hotelu Sheraton Dubrovnik Riviera u Župi dubrovačkoj, gdje su se i održavali DHT, uz premijera i i ministricu Nikolinu Brnjac, bili su i ministri Zdravko Marić, Marija Vučković, Radovan Fuchs, Darko Horvat, Nina Obuljen Koržinek, te potpredsjednica EK Dubravka Šuica, direktor HTZ-a Kristijan Staničić i predsjednik HGK Luka Burilović, te dubrovački i drugi gradonačelnici i načelnici, državni tajnici, župani i drugi. (H)

You may also read!

Ulaganje u djecu je ulaganje u buducnost

Ulaganja u djecu i mlade najvažnija su ulaganja za bolju budućnost

Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s časopisom „Gloria” organizirao je konferenciju „Djeca su naš najvažniji posao” s ciljem

Read More...
Lisinski-pbz

Održano svečano događanje PBZ grupe „Kad srca pjevaju“

Uručene donacije ukupnog iznosa 315.000 eura za bolju budućnost djece i mladih. U utorak je u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog

Read More...
sajam

Hrvatske prehrambene tvrtke na PLMA-inom međunarodnom sajmu u Amsterdamu

Na međunarodnom sajmu World of Private Label, koji se u organizaciji PLMA (Udruženja proizvođača privatnih robnih marki) održava u

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design