Najavljen početak radova na novoj mikropivovari

In Odnosi s javnošću
1-Otvorenje mikropivovare planirano je na jesen

U mikropivovari će se proizvoditi različiti stilovi nepasteriziranog i nefiltriranog piva kako bi se potrošačima osigurali inovativni i raznoliki proizvodi vrhunske kvalitete.

Danas je u pivnici Pivana organizirano druženje s medijima na kojemu je najavljen početak radova na novoj mikropivovari. Građevinski radovi počet će do kraja ovog mjeseca, a otvorenje mikropivovare na vanjskim prostorima Pivane se očekuje na jesen. Mikropivovara je nastavak projekta Pivana koja je otvorena prije nešto više od dvije godine, a u kojoj će se proizvoditi različiti stilovi nepasteriziranog i nefiltriranog piva u manjim količinama.

O skorom otvorenju mikropivovare govorili su jedan od najboljih domaćih majstora pivara i glavni majstor pivar u mikropivovari Mirko Banić Ištuk, pivski znalac i radijski urednik Milan Peh te voditeljica Korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare Tina Puhalo Grladinović. Kako je istaknuto, otvaranjem mikropivovare želi se podići kategorija cjelokupne pivarske industrije kao važne gospodarske grane koja pokazuje uzlazne trendove te pruža siguran temelj za daljnji rast pivarstva i popratnih gospodarskih grana. I ovaj put u središtu su sve educiraniji i zahtjevniji potrošači kojima se želi osigurati inovativna i raznolika ponuda.

Predstavljanje pocetka radova na novoj mikropivovari u Pivani
Tina Puhalo Grladinović , Milan Peh i glavni majstor pivar Mirko Banić Ištuk

U sklopu mikropivovare, čija ukupna vrijednost investicije iznosi nešto više od 11 milijuna kuna, bit će najsuvremenija oprema za proizvodnju piva kojom će se osigurati vrhunska ponuda namijenjena i najzahtjevnijim pivoljupcima. Kakvo će se pivo proizvoditi objasnio je cijenjeni Mirko Banić Ištuk, koji će biti glavni majstor pivar u mikropivovari: „Zahvaljujući vrhunskoj tehnologiji, proizvodit ćemo svježa, nepasterizirana i nefiltrirana piva od sastojaka iz cijelog svijeta. Naravno, u malim količinama, što nam omogućuje fleksibilnost u proizvodnji. Za početak, tri pivska stila koja ćemo razvijati osluškivat će želje i potrebe naših potrošača. Ne isključujemo i poneke sezonske specijale za ona najzahtjevnija nepca.“

Na događanju je istaknuto kako domaća pivska scena prati globalni trend te bilježi porast mikropivovara kao rezultat povjerenja potrošača u industriju piva i njihove želje za raznolikošću ponude. Prednost mikropivovara je da kao takve mogu brzo reagirati na potrebe potrošača i svojom fleksibilnošću podižu kategoriju cjelokupne industrije nudeći inovativne i raznolike proizvode. Upravo su kreativnost, originalnost i stručnost na sve razvijenijem tržištu zanatskog pivarstva ono što će potrošači odabrati i samim time nagraditi.

Tako će biti i u novoj mikropivovari s proizvodnim pogonom koji kapacitetom odgovara kapacitetima sličnih malih pivovara na tržištu, konkretno s proizvodnim kapacitetom od 5.000 hl godišnje. Proizvodnja će se kontrolirati u svim fazama proizvodnje, što će dodatno jamčiti sigurnost i kvalitetu proizvoda.

You may also read!

hrana

Uvozna komponenta značajniji generator rasta cijena hrane od domaće proizvodnje

Odgovornost za rast cijena hrane i proizvoda široke potrošnje u Hrvatskoj nije moguće jednoznačno pripisati pojedinom dioniku u lancu

Read More...
wallstreet

Popuštanje napetosti između SAD-a i Kine potaknulo svjetske burze

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna snažno porasle jer je ulagače ohrabrilo popuštanje trgovinskih napetosti između SAD-a

Read More...
Poslodavci obvezni očuvati zdravlje radnika

Poslodavci obvezni očuvati zdravlje radnika

Nakon uspješno održane tri radionice uvodnog programa plus XXL u sklopu 25. jubilarne tradicionalne godišnje nacionalne Konferencije s međunarodnim

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design