Nakon specijalnih zaštitnih mjera za kupce i zaposlenike u prodajnim centrima Pevex ih uveo i u prostore Uprave

In Zdravlje
Nakon specijalnih zaštitnih mjera za kupce i zaposlenike u prodajnim centrima Pevex ih uveo i u prostore Uprave

Zbog pandemije koja i dalje traje PEVEX d.d. je nakon 25 prodajnih centara uveo specijalne, visokotehnološke mjere zaštite i u dvije zgrade Uprave, u Bjelovaru i Sesvetama.

Prvi hrvatski trgovački lanac uveo je prvi na prostoru Europske unije visokotehnološki sustav termalnih kamera u prodajne centre, a ovaj tjedan i u dvije zgrade u kojima su smješteni djelatnici Uprave.

“Radimo sve moguće na povećanju sigurnosnih mjera kako bi se što više zaštitili od virusa COVID-19. Nakon što smo se potrudili maksimalno zaštititi kupce i zaposlenike u prodajnim centrima, dodatnu zaštitu smo proširili na sve segmente tvrtke kako bi olakšali sigurnosne uvjete rada i djelatnicima Uprave, koji su si do sada sami morali mjeriti temperaturu prije dolaska na posao ili im se ona mjerila ručno pri dolasku u tvrtku. Sada i u zgradama Uprave imamo sustav koji su uvele tek neke bolnice, a koji djelatnicima pruža dodatan osjećaj sigurnosti. Raditi se mora, a mi ćemo poduzeti sve što možemo kako bi se svi naši kupci i djelatnici osjećali što sigurnije u ovo vrijeme.”, izjavio je povodom dodatnog uvođenja termalnih kamera predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević.

Diskretno upozorenje
Termalne kamere su postavljene na ulaz u tvrtku, a na laptopu koji je na njih spojen može se vidjeti temperature snimljene osobe. Snimka se ne pohranjuje (radi na principu „live streaming-a“), a zaposlenika se diskretno obavijesti ukoliko mu je temperatura povišena, što je jedan od glavnih simptoma zaraze te ga se upućuje na daljnju provjeru.

Kamere rade na način da u realnom vremenu uspoređuju temperaturu ljudi bez kontakta s predmetima oko njih, na udaljenosti od dva metra. Ako kamera snimi povišenu temperaturu, aktivira se tihi alarm.

Mogućnost termalnog snimanja je dobrovoljna za kupce i ako ga ne žele, slobodno se mogu obratiti zaposlenicima PEVEXA na ulazu u prodajni centar.

Kupac neće biti spriječen obaviti kupnju niti ako se alarm aktivira. Na diskretan način će biti informiran o povišenoj tjelesnoj temperaturi kao jednom od mogućih simptoma bolesti COVID-19, sve u svrhu poduzimanja dodatnih mjera kako bi zaštitio svoje zdravlje i zdravlje drugih, jer će mu PEVEX za obavljanje kupnje, uz dezinficijens, osigurati i zaštitnu masku te rukavice.

PEVEX naravno osigurava i ostale, osnovne zaštitne mjere. Za sve kupce i zaposlenike obavezno je nošenje zaštitnih maski, na ulazu u poslovne prostore na raspolaganju su beskontaktni uređaji za dezinfekciju ruku, kao i jednokratne zaštitne rukavice. Također se svakodnevno dezinficiraju prodajni centri.

Do sada je uloženo u zaštitne mjere preko 2 milijuna kuna, priopćeno je iz tvrtke.

Termalne kamere za mjerenje temperature kupaca i zaposlenika PEVEXA ugradit će se i u novi prodajni centar u Vinkovcima, 26. po redu, a čije se otvaranje planira početkom 9. mjeseca.

Također, već početkom listopada, PEVEX seli prodajni centar Slavonski Brod na novu i atraktivniju lokaciju (Naselje Slavonija II br.4 35000 Slavonski Brod), a u kojem će se također uvesti spomenuti visokotehnološki sustav zaštite.

You may also read!

Wall-Street

Wall Street dosegnuo rekordne razine, europski ulagači oprezniji

Na Wall Streetu su burzovni indeksi porasli i prošloga tjedna, četvrtoga zaredom, pri čemu su dosegnuli rekordne razine, dok

Read More...
EU o radu na daljinu i pravu na isključivanje

EU o radu na daljinu i pravu na isključivanje

Europska komisija je pokrenula prvu fazu savjetovanja s europskim socijalnim partnerima kako bi prikupila njihova stajališta o mogućem smjeru

Read More...
Umjetna inteligencija i upravljanje radnicima

U Vijeću Europe dogovoren sporazum o umjetnoj inteligenciji

Ministri vanjskih poslova 46 zemalja Vijeća Europe u petak su dogovorili sporazum o korištenju umjetne inteligencije (AI). "Ovim novim sporazumom

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design