Nisu sva ogledala ista – Geberit vodič za ogledala

In Promocije / novi proizvodi
Geberit

Živjeti bez ogledala u kupaonici pravi je izazov. Brijanje može brzo postati rizično, a nanošenje šminke nezgodan posao. Izbor odgovarajućeg modela ogledala uz umivaonik, vrlo je važan. Ali kako odabrati odgovarajući model? Prije odluke, bitno je sagledati sve mogućnosti.

Na raspolaganju su brojne mogućnosti kada su u pitanju ogledala u kupaonici. Najčešće su to ogledalo s ili bez elementa za odlaganje. Prije svega, veličina i funkcija kupaonice presudna je u odabiru najboljeg rješenja. Iako je ogledalo bez elementa često najbolja opcija u kupaonici za goste, ogledalo s elementom poželjno je u obiteljskim kupaonicama zbog puno potrebnog prostora za odlaganje i urednosti koju unose.

Međutim, ogledala s elementima nude i puno više. Mnogi elementi često imaju ogledala sa svih strana, što znači da se možete vidjeti u ogledalu kada su vrata elementa otvorena. Pomoću polica koje se mogu razmještati, unutrašnjost elementa s ogledalom može se prilagoditi našim individualnim potrebama.

Neka bude svjetlost
Koliko je svjetla potrebno u kupaonici? Ovisno o tome ima li kupaonica prirodno dnevno svjetlo. U svim situacijama, rasvjeta integrirana u ogledalo ili element s ogledalom osigurava optimalno osvjetljenje prostora oko umivaonika, a osoba koja stoji ispred osvijetljena je kvalitetnom rasvjetom prilikom brijanja ili nanošenja šminke. Ogledala su dostupna sa svjetlosnom trakom koja obrubljuje zrcalnu površinu. Svjetlosna traka može biti postavljena uz gornji ili donji rub zrcalne površine te uz bočne rubove.

Indirektna rasvjeta je elegantno rješenje gdje se LED svjetlosna traka ili druga rasvjetna tijela postavljaju iza stakla, koje je često satenizirano. To stvara ugodnu atmosferu.

Dodatne mogućnosti
Sve što preostaje je odabrati dodatne funkcije. Bilo da se radi o integriranoj rasvjeti, ugrađenim mrežnim utičnicama za sušilo za kosu, USB priključcima za punjenje mobilnih uređaja ili integriranim ogledalima s povećalom, na raspolaganju je niz mogućnosti.

Kvaliteta se isplati
Važno je napomenuti da su kvalitetni materijali posebno važni u kupaonici, jer vlaga utječe na ogledalo, kromirane površine i drvene elemente. Mrežni priključci za mrežne utičnice, USB priključke i rasvjetu moraju imati IP44 zaštitu, što znači da su zaštićeni od prskanja vode.

Klasa zaštite
Voda i struja ne smiju se dodirivati. Zbog toga se moraju poštovati različite klase zaštite električnih instalacija. Ove klase zaštite označene su s IP kodom (ulazna zaštita).

  • Mrežni priključci u kadi ili tušu moraju imati stupanj zaštite IP67. To znači da su vodootporni ako se privremeno urone u vodu.
  • Ako su mrežni priključci postavljeni u području tuša ili kade do visine od 2,25 metra, potreban je stupanj zaštite IP65. To znači da su zaštićeni od vodenog mlaza.
  • Kod mrežnih priključaka postavljenih u području do 60 cm oko kade ili tuša i na zidu do visine od 2,25 metra, primjenjuje se klasa zaštite IP44 (zaštita od prskanja).

You may also read!

tomislav-rados

Akademija kibernetičke sigurnosti HGK: Hrvatske tvrtke nedovoljno otporne na kibernetičke prijetnje

Svakih 14 sekundi u svijetu dogodi se ozbiljan kibernetički napad pa ne čudi da kibernetička sigurnost postaje kritični aspekt

Read More...
plenkovic i bernarda

U Varaždinskim Toplicama otvoren hotel Bernarda vrijedan više od 8 milijuna eura

U Varaždinskim Toplicama u subotu je otvoren Hotel Bernarda vlasnice poznate poduzetnice Bernarde Cecelja, a čemu je prisustvovao i

Read More...
wallstreet

Svjetske burze nestabilne, no Nasdaq dosegnuo rekordnu razinu

Na svjetskim se burzama prošloga tjedna trgovalo nesigurno jer se čini da središnje banke u svijetu neće smanjiti kamate

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design