Održan Poslovni izazov 2021. – najveće digitalno nacionalno natjecanje srednjoškolaca

In Obrazovna rješenja
Održan Poslovni izazov 2021. - najveće digitalno nacionalno natjecanje srednjoškolaca

Poslovni izazov 2021. godine pod temom „Unaprijedi gospodarstvo lokalne zajednice“, u organizaciji Europske poslovne škole Zagreb, Udruge poduzetni i Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski je trodnevno nacionalno natjecanje srednjoškolaca (3. i 4. razreda) u istraživanju i prezentaciji ideja za nove proizvode, usluge i pokretanje poslovanja, a u svrhu unapređenja gospodarstva lokalne zajednice.

Obrazovni partner na ovom hvale vrijednom natjecanju koji je ponudio izuzetno vrijednu prvu i drugu nagradu je visokoobrazovna institucija Europska poslovna škola Zagreb.

Natjecanje se sastojalo od tri kruga:

  1. sve prijave s video i tekst prilozima se preliminarno evaluiraju te se dizajnira natjecateljski raspored
  2. Polufinale
  3. Finale

Ove godine sudjelovale su 24 škole iz različitih regija Republike Hrvatske. U timovima je sudjelovalo po dvije ili tri predstavnice/ka svake srednje škole. Ukupan broj sudionika bio je 95. Broj mentora koje je vodio timove bio je 24.

Povjerenstvo je bilo sastavljeno od 6 članova iz svih sfera humanističkih znanosti od ekonomije do pedagoga.

Kriteriji ocjenjivanja je bio: Komisija je svaki projekt/poslovni plan ocjenjivala na temelju sljedećih kriterija:
1) Sadržaj projekta/poslovnog plana, uključujući fokus i kvalitetu analize
2) Učinkovita uporaba poslovnih informacija i istraživanja
3) Jasna komunikacija
4) Učinkovita praktična primjena
5) Vjerojatnost uspješnog pokretanja
6) Utjecaj na unapređenje lokalne zajednice i potencijal za otvaranje novih radnih mjesta
7) Kvaliteta i djelotvornost konačne prezentacije

Prva nagrada za sve članove tima je trogodišnja besplatna školarina na pred diplomskom stručnom studiju ekonomije EBUS-a, kao i druge dodatne sponzorske nagrade. Druga nagrada je 50% školarina za cijeli tima na pred diplomskom stručnom studiju ekonomije EBUS-a. Ukupni fond nagrade je u vrijednosti od 297.000,00kn.

Prvo mjesto osvojio je tim 1. Motus NA – Ekonomska i upravna škola Osijek, 2. mjesto osvojio je tim ETN – Gospodarska škola Varaždin, a 3. mjesto osvojio je tim Elementa – Ekonomsko i turistička škola Daruvar.

Čestitamo svim pobjednicima na odličnim, inovativnim i izvrsno prezentiranim projektima i veselimo se Poslovnom izazovu u 2022. u nadamo se “live” okruženju!

Pokrovitelji državnog natjecanja bili su: SABOR REPUBLIKE HRVATSKE, MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA, MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA, GRAD ZAGREB

Sponzori: ŠKOLSKA KNJIGA, COCA COLA, SUVREMENA TRGOVINA

Suradnici u projektu: CARITAS ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE, ZICER – ZAGREB INNOVATION CENTRE

Sljedeći korak je regionalno natjecanje Poslovni izazov zapadnog Balkana. Na natjecanju sudjeluju natjecatelji iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore te Hrvatske. Natjecanje će se ove godine održati 12. i 13. svibnja u online okruženju.

Natjecatelji koji su svojim znanjem i prezentacijom osvojili ulaznicu za regionalno natjecanje su: Lara Ivesa, Vanessa Nebes, Larija Jukić, Lara Babić, Gabriela Borovičkić, Petra Valenteković, Marko Javorski, Paula Križić, Toni Pavlešić, Lorena Tišljarec, Tomislav Borščak, Niko Lucić, Ella Grabar, Sara Horvat, Nina Hohnjec, Sara Adamović, Dino Barilić, Lucia Milde, Mateo Kokalović i Dino Šimunec.

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design