Održana međunarodna konferencija „Zagorska industrija: konkurentnost, održivost, modernizacija – međunarodno iskustvo“

In Konferencije / savjetovanja
međunarodnu konferenciju pod nazivom „Zagorska industrija: konkurentnost, održivost, modernizacija – međunarodno iskustvo“.

SLO CRO Poslovni klub u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Krapina uspješno je organizirao međunarodnu konferenciju pod nazivom „Zagorska industrija: konkurentnost, održivost, modernizacija – međunarodno iskustvo“. Svrha konferencije bila je donijeti međunarodna iskustva i praktična rješenja u području održivosti u Hrvatsku, te prijeći izvan akademskih rasprava na praktične uvide.

Govornici su bili su istaknuti poslovni vizionari s bogatim dugogodišnjim iskustvom: gosp. Julio Compagnon, direktor Comberplasta iz Čilea i gosp. Giulio Bonazzi, direktor Aquafila iz Italije. Njihova izlaganja učinila su dinamičan i sadržajan događaj.

Nakon izlaganja uslijedila je panel rasprava koja je predstavila različita iskustva i usporedbe između različitih industrija i regija. Članovi panela bili su gosp. Igor Skaza iz Slovenije, gosp. Marko Majcenović iz Hrvatske te gosti iz Čilea i Italije. Ova razmjena znanja i perspektiva pružila je sudionicima vrijedan uvid u najbolju globalnu praksu.

Među uglednim gospodarstvenicima mogli smo vidjeti diplomate država gostujućih govornika, veleposlanika Čilea Rodriga Donosa, veleposlanika Slovenije Gašpera Dovžana i veleposlanika Italije Paola Trichila i župana Krapinsko-zagorske županije gosp. Željka Kolara te podpredsjednika sabora Hajdaš Dončića.

Službeni program završio je domjenkom koji ima i društveni i povezujući aspekt – poslovno umrežavanje i razmjenu kontakata.
Konferencija istaknula je važnost održivosti i modernizacije u industriji te ojačala međunarodne veze i potaknula prekograničnu suradnju.

O konferenciji su rekli:

Julio Compagnon, Comberplast, Čile: “Plastika ima mnogo vrlina, ali najbolje od svega je to što NIJE biorazgradiva. Ekolog sam i zato se bavim plastikom. Želim biti dio rješenja, a ne dio zagađenja. Svrha Comberplasta je: očistiti svijet plastike koristeći plastiku kao alat.
Giulio Bonazzi, Aquafil, Italija: “Današnja konferencija naglašava hitnu potrebu da industrija prihvati održivost. Mi u Aquafilu smo prizemni vizionari posvećeni postizanju održive budućnosti kroz inovativne tehnologije recikliranja i cirkularnost. Samo dijeljenjem naših iskustava možemo zajedno utrti put regenerativnoj budućnosti.”

Marko Majcenović, Sinago, Hrvatska: „Prošle godine tvrtka se fokusirala na digitalizaciju upravljanja projektima, ulaganje u proizvodnju inovativnog namještaja i jačanje kulture tvrtke. S brojnim dovršenim projektima, Sinago ima za cilj udvostručiti svoje sposobnosti i uspostaviti se kao regionalni lider u području projektiranja održivih vrhunskih i luksuznih interijera.

Igor Skaza, Plastika Skaza, Slovenija: „Motivacija Plastike Skaza su inovativna rješenja za održivu budućnost. Naši proizvodi su odgovor na društvene izazove i smjer kojim trebamo ići. Održivi razvoj je u DNK tvrtke i središnji dio našeg poslovanja. Brigom za ljude i zajednicu dokazujemo da nastojimo živjeti u skladu s okolišem.”

dr. Saša Muminović, SLO CRO Poslovni klub „Ova konferencija predstavlja jedinstvenu priliku za sve nas da se povežemo, učimo jedni od drugih i gradimo temelje za bolju budućnost. Konkurentnost nije samo stvar ekonomske snage, već i prilagodljivosti, inovativnosti i održivog razvoja. Održive prakse nisu luksuz, već potreba koja zahtijeva odgovorno upravljanje resursima i promišljeno planiranje.”

Anđelko Švaljek, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Krapina: Današnjom konferencijom želimo istaknuti važnost internacionalizacije poslovanja i prisutnosti domaćih tvrtki na stranim tržištima. Ključna je razmjena znanja i iskustava te suradnja u međunarodnim transferima kapitala i rada. Također želimo naglasiti globalnu važnost stvaranja održivih i društveno odgovornih poslovnih modela kao odgovora na klimatske, demografske i društveno-političke izazove.

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design