Održana tradicionalna akcija čišćenja akvatorija Tunarica

In DOP
Održana tradicionalna akcija čišćenja akvatorija Tunarica

Valamar je i ove godine podržao akciju čišćenja podmorja u uvali Tunarica koju su organizirali obrt WELD-DIVE i članovi DPA Rabac u suradnji s Crvenim križem.

U uvali Tunarica ove je nedjelje, 6. kolovoza, održana tradicionalna akcija čišćenja podmorja u kojoj je sudjelovalo 25 članova DPA Rabac u suradnji s Crvenim križem i obrtom WELD-DIVE. Valamar je i ove godine podržao ovu vrijednu akciju te za sve volontere osigurao ručak i piće u Tuna Bay restoranu.

Obrt WELD-DIVE i DPA Rabac, u suradnji s Crvenim križem, akciju na području Tunarice su organizirali uz pomoć sredstava Europske unije, odnosno Europskog fonda za pomorstvo i riabarstvo, u okviru LAGUR Natječaja i Potpore za aktivnosti ulaganja u zaštitu okoliša s ciljem očuvanja morskog okoliša, ribljih vrsta i drugih morskih organizama te zaštitu obalnih područja LAGUR-a Alba.

„Ovo je postala već tradicionalna eko akcija kojom se čisti podmorje Tunarice. Čišćenjem uvale prije i nakon sezone mogu reći da je stanje u podmorju Tunarice sve bolje, iako se još uvijek nađu pojedinci koji svoje smeće bacaju u more, ali očito je da je njih sve manje. U planu je da se nastavi daljnje čišćenje podmorja, kako uvale Tunarica, tako i podmorja na cijelom dijelu istočne obale Istre u području našeg djelokruga“, istaknuo je Manuel Marković ispred DPA Rabac.

“Valamar podupire čitav niz projekata koji imaju za cilj očuvanje okoliša pa smo i ovog puta rado podržali inicijativu DPA Rabac. Drago nam je što je akcija čišćenja podmorja uspješno provedena, a ovakve ekološke inciijative doprinose i snažnijem podizanju svijesti o važnosti očuvanja okoliša u zajednici”, izjavio je Sandi Sinožić, direktor destinacije Rabac u Valamaru.

Ove godine u top destinacijama duž Jadranske obale Valamar nastavlja i s donacijskom kampanjom za sadnju stabala “Easy as one, two, tree” kojom poziva goste da smanje svoj ugljični otisak i doprinesu očuvanju šuma u Hrvatskoj. Svaki Valamarov gost ima mogućnost donirati za sadnju stabala, a za svako donirano stablo Valamar će posaditi još jedno. Prošle godine, Valamar je uz pomoć svojih gostiju zasadio preko 3,000 stabala diljem Hrvatske, a ovogodišnji cilj je posaditi dodatnih 8,000 stabala.

You may also read!

wall

Svjetske burze porasle, inflacija u SAD-u popušta

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle jer inflacija u SAD-u popušta, pa se očekuje da će

Read More...
nekretnine

Poduzetnici Zagrebačke županije sa 632,1 milijunom eura neto dobiti

Poduzetnici Zagrebačke županije u 2023. su ostvarili konsolidiranu neto dobit od 632,1 milijun eura, što je rast od 63,7

Read More...
Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Sabor je danas potvrdio predložene izmjene i dopune Zakona o reviziji, Zakona o računovodstvu te Zakona o tržištu kapitala.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design