Održano takmičenje somelijera

In HoReCa
somelijeri

Kristijan Harjač – najbolji sommelier Hrvatske

U finalu se natjecao protiv istaknutih sommeliera Ivana Juga suvlasnika restorana Noele u Zagrebu, koji je osvojio drugo mjesto, te Monike Neral, vlasnice obrta VINNER iz Rijeke, koja je zauzela treće mjesto.

Sommelier Kristijan Harjač, iz rovinjskog restorana Agli Amici proglašen je najboljim na 26. prvenstvu sommeliera Hrvatske koje je, u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba i pod pokroviteljstvom HTZ-a, održano 6. i 7. studenog u zagrebačkom hotelu Zonar. Ovo prestižno natjecanje okupilo je dvadeset i četiri talentirana sommeliera iz renomiranih hrvatskih restorana, hotela i vinarija, a oni su u dva dana natjecanja pokazali sve što znaju o vinima, povezivanju vina i jela, ali i općenito o kulturi stola.

Ovim naslovom Kristijan Harjač stekao je čast predstavljati Hrvatsku na europskom prvenstvu sommeliera, ASI Contest of the Best Sommelier of Europe & Africa, koje će se održati iduće godine u Beogradu. U finalu se natjecao protiv istaknutih sommeliera Ivana Juga suvlasnika restorana Noele u Zagrebu, koji je osvojio drugo mjesto, te Monike Neral, vlasnice obrta VINNER iz Rijeke, koja je zauzela treće mjesto.

“Kroz Hrvatski sommelier klub, trudimo se ne samo unaprijediti struku sommeliera u Hrvatskoj, već i oblikovati budućnost vrhunske ugostiteljske ponude u našoj zemlji. Ponosni smo na postignuća naših sommeliera koji podižu ukupnu kulturu stola u Hrvatskoj na jednu višu razinu. U današnjem ugostiteljstvu, ali i ukupnoj turističkoj ponudi ima sve manje mjesta za prosječnost, a sommelier je osoba koja može podići kvalitetu iskustva za goste na višu razinu”, istaknuo je Veljko Ostojić, predsjednik Hrvatskog sommelier kluba, koji je finalistima i uručio nagrade.

Organiziranjem prestižnih događanja, Hrvatski sommelier klub kontinuirano se radi na unapređenju znanja, vještina i stručnosti članova, čime se osigurava da naši sommelieri budu u korak s globalnim trendovima i standardima. Ovaj napor također doprinosi ugledu Hrvatske kao vrhunske gastronomske destinacije. Od 1994. godine, Hrvatski sommelier klub je član Svjetskog udruženja sommeliera (L’Association de la Sommelierie Internationale – ASI), što dodatno potvrđuje posvećenost unaprjeđenju struke i promociji vinske kulture. Udruga danas broji 500-tinjak članova.

You may also read!

ugostitelj-konobar-kava

OVI indeks pao šesti mjesec zaredom, u lipnju za 8,1 posto

Indeks slobodnih radnih mjesta OVI u lipnju je pao šesti mjesec zaredom na godišnjoj razini, za 8,1 posto, što

Read More...
Donald Tramp i Fridrih Merc

Merc želi brzi dogovor s Trampom o carinama

Sat otkucava u trgovinskom sporu između Sjedinjenih Država i Europske unije. Nepun tjedan dana prije najavljenih novih američkih carina

Read More...
poljoprivreda

Zasijano više pšenice, kukuruza i suncokreta, a smanjena sjetva šećerne repe

Statistički podaci o prvim procjenama zasijanih površina važnijih usjeva u ovoj godini pokazuju da su povećane površine pod pšenicom,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design