Opće prihvaćanje prijedloga Zakona o turizmu

In Porezi / zakoni
Plenkovic

Predsjednik Vlade Andrej Plenković istaknuo je u petak nakon sastanka s predstavnicima turističkog sektora u Opatiji da se na njemu moglo razabrati opće prihvaćanje i blagonaklonost, uz izrazito povoljne komentare na prijedlog Zakona o turizmu.

Riječ je o redovnom godišnjem sastanku premijera i članova Vlade s predstavnicima turističkog sektora, županima priobalnih županija, gradonačelnicima i načelnicima općina, čelnicima velikih kompanija.

Zakona o turizmu je predstavljen prije tri dana.

“Taj zakon će omogućiti da se turizmom upravlja na kvalitetan i održiv način, a da odgovornost preuzmu sve sastavnice – od države, preko turističkih zajednica do gradova i općina”, rekao je premijer.

I druge dvije uredbe predstavljene na sastanku vezane uz hotele i kampove, pozitivno su prihvaćene, izjavio je nakon sastanka.

Po dolascima i noćenjima smo sad iznad prošle godine, očekujemo dobar nastavak sezone, rekao je.

Najavio je da će se na temelju novog zakona sastanak, do sad neformalan, institucionalizirati, a vijeće koje proizlazi iz sastanka će imati znatnu ulogu u upravljanju hrvatskim turizmom i njegovim razvojem.

Rezultati na razini 2019.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac rekla je kako je na sastanku zaključeno da su turistički rezultati na razini 2019 godine.

Ove godine smo imali najbolju predsezonu do sad. To je strateški cilj Vlade, razvoj ravnomjernog cjelogodišnjeg turizma, istaknula je ministrica.

Prenijela je da su sudionici sastanka “imali samo riječi hvale” na novi zakon te ocijenili da dolazi u pravom trenutku.

Zakon odgovara na mnogo pitanja o održivom razvoju turizma i pravilnom upravljanju turističkim destinacijama. Potrebni su nam egzaktni izračuni na temelju resursa koliko je dovoljno turista na pojedinim destinacijama, pa se tad može govoriti o održivom turizmu, rekla je Nikolina Brnjac.

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić rekao je da je ove godine do sada ostvareno više od 11 milijuna dolazaka i 52 milijuna noćenja, a to je rast od pet posto dolazaka i 10 posto noćenja.

To potvrđuje da je Hrvatska konkurentna i akraktivna destiancija, rekao je.

Stanje u važnim emitivnim područjima ocijenio je izuzetno dobrim. (H)

You may also read!

Dinko Lucić predsjednik Uprave PBZ-a i Zlatko Dalić

Izbornik Dalić i dalje brend ambasador PBZ Grupe i Premium Visa kartica

Zlatko Dalić i PBZ Grupa vjerno jedni uz druge. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i predsjednik Uprave Privredne banke

Read More...
wallstreet

Na Wall Streetu novi rekordi, europski ulagači oprezniji

Na Wall Streetu je prošloga tjedna S&P 500 indeks dosegnuo rekordnu razinu, kao i Nasdaq, što se ponajviše zahvaljuje

Read More...
nafta

Cijene nafte iznad 83 dolara, u fokusu OPEC+

Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima iznad 83 dolara pod utjecajem špekulacija da će vodeći proizvođači

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design