PepsiCo kupuje kineski brend grickalica Be & Cheery

In Strateški savezi
PepsiCo kupuje kineski brend grickalica Be & Cheery

Američki prehrambeni div PepsiCo kupit će kineski brend grickalica Be & Cheery od lokalnog proizvođača žižule (jujube) Haoxiangni Health Fooda za 705 milijuna dolara.

Kupnja Be & Cheeryja, koji prodaje grickalice od orašastih plodova do suhog voća, uglavnom preko kineskih platformi za elektronsku trgovinu, važan je korak prema osvajanju pozicije vodeće kompanije za hranu i piće u Kini, poručili su iz američke kompanije.

“Be & Cheery nam otvara mogućnost izravnog pristupa potrošačima i jamči nam dobru poziciju da preko mrežnih i konvencionalnih prodajnih kanala kapitaliziramo nastavljeni rast e-trgovine i lokalni brend koji obuhvaća široki portfelj proizvoda”, rekao je u nedjelju izvršni direktor PepsiCo-ova poslovanja Greater China Ram Krishnan.

“Očekujemo i da ćemo iskoristiti inovacijske kapacitete Be & Cheeryja i njegove uvide u potrošačke navike kako bismo pokrenuli inovacije na drugim ključnim rastućim tržištima PepsiCoa”, dodao je Krishnan.

Haoxiangni je u posebnom podnesku naveo da se odlučio na prodaju budući da se želi usredotočiti na poslovanje sa žižulom.

Osnovana 2003. godine, Be & Cheery spada među vodeće internetske tvrtke za grickalice u Kini. U 2019. ostvarila je prihode od oko pet milijardi juana (711,7 milijuna dolara).

Transakciju još moraju odobriti dioničari Haoxiangnija i regulatori a mora zadovoljiti i druge uobičajene uvjete, poručuju iz PepsiCoa i Haoxiangnija. (H)

You may also read!

Dinko Lucić predsjednik Uprave PBZ-a i Zlatko Dalić

Izbornik Dalić i dalje brend ambasador PBZ Grupe i Premium Visa kartica

Zlatko Dalić i PBZ Grupa vjerno jedni uz druge. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i predsjednik Uprave Privredne banke

Read More...
wallstreet

Na Wall Streetu novi rekordi, europski ulagači oprezniji

Na Wall Streetu je prošloga tjedna S&P 500 indeks dosegnuo rekordnu razinu, kao i Nasdaq, što se ponajviše zahvaljuje

Read More...
nafta

Cijene nafte iznad 83 dolara, u fokusu OPEC+

Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima iznad 83 dolara pod utjecajem špekulacija da će vodeći proizvođači

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design