PGEŠ Katarina Zrinski provodi 12. Humanitarnu akciju „Poduzetni za Uskrs“

In Dualni sustav obrazovanja
poduzetni

Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski u suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije i tvrtkom Kudelić d.o.o. organizira i provodi 12. humanitarnu akciju „Poduzetni za Uskrs“. U ovoj se akciji volonterskim radom učenika priskrbljuju sredstva za pomoć djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi na području Zagrebačke nadbiskupije.

Volonterski rad učenika održao se u okviru stručne srednjoškolske prakse u tjednu od 13. do 19. veljače. Cilj stručne prakse bio je usavršiti komunikacijsko-prezentacijske vještine učenika Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski te da svojim humanitarnim djelovanjem potaknuti druge da sudjeluju u akcijama koje provodi škola, ali i druge ustanove.

Tako su učenici trećih razreda odradili, uz podršku tvrtke Kudelić d.o.o., svoj prvi komercijalni posao. Riječ je o plasmanu prigodnih uskršnjih proizvoda u tročlanim timovima u čak dvadeset i četiri tvrtke. Navedene su tvrtke obišli na prošlogodišnjoj praksi te uspostavili kontakt. Ove su godine dodatno vježbali vještine poduzetništva, prodajom spomenutog asortimana uskršnjih proizvoda.

Sama aktivnost počela je s utvrđivanjem asortimana, cjenika i popisa mesnica u Zagrebu. Predstavnici timova dolazili su u školu po detaljne upute za uspješnu realizaciju poslovne aktivnosti. Potom su krenuli u obilazak tvrtki i dogovaranje poslovnih razgovora. Na kraju poslovnog razgovora prezentirali su ponudu i dogovorili detalje prodaje tako da tvrtka izabere vrstu i količinu proizvoda te ispunjava narudžbenicu. Također, osim što učenici imaju priliku vježbati na praktičan način što su u školi već učili, odlaze bogatiji za nove spoznaje o tvrtkama koje su posjetili.

Posebno naglašavamo posebnost ovog praktičnog rada, a to je što učenici rezultate svog rada ulažu u nešto svrhovito: priskrbljivanje sredstava za pomoć djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi na području Zagrebačke nadbiskupije, a u suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije i Udrugom Poduzetni.

You may also read!

alilovic

Zagrebačka županija s rastom turizma, u 2024. očekuje daljnji rast

U Zagrebačkoj županiji sve više se ulaže u kvalitetan i održiv turizam što donosi porast turističkog prometa i očekivanje

Read More...
primorac

Primorac ne želi vjerovati da su poslodavci prisvojili uštede od poreznih izmjena

Ministar financija Marko Primorac izjavio je u srijedu da ne želi vjerovati da su pojedini poslodavci smanjenjem bruto plaća

Read More...
Katarina Kraljević

Promjena u upravi Erste banke

Zdenko Matak, član uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d. („Erste banka“) nadležan za Sektor građanstva, Sektor razvoja poslovanja s građanstvom, Sektor

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design