Podravka dijelom projekta Fakulteta prometnih znanosti “Transportikum”

In Dualni sustav obrazovanja
Podravka dijelom projekta Fakulteta prometnih znanosti “Transportikum”

Povezivanje akademske zajednice i gospodarstva zajednički je cilj obrazovnog i gospodarskog sektora. Kako bi se povećale studentske kompetencije i snalaženje u realnim izazovima tijekom realizacije tehnoloških procesa s jedne strane, a gospodarstvenici dobili uvid u moderne i inovativne alate, ideje i metode kroz određene projektne zadatke, osmišljen je projekt Transportikum.

Projekt koji postoji od 2015. godine pod nazivom Logistički praktikum od ove je godine preimenovan u Transportikum, a u njemu sudjeluju studenti 3. godine preddiplomskog te 1. i 2. godine diplomskih studija Promet i Inteligentni transportni sustavi i logistika Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu te zainteresirani gospodarski subjekti.

„Ove se godine Podravka odlučila pridružiti projektu po prvi puta i pružiti priliku studentima da dobiju uvid u Podravkine tehnološke procese, surađuju s Podravkinim stručnjacima, daju svoje svježe ideje i viđenje pojedinih poslovnih situacija na temelju dosad stečenih znanja i vještina. Za one najbolje, s primjenjivim rješenjima, osigurana je novčana nagrada kao motivacija za daljnji rad i razvoj“, rekao je prilikom upoznavanja studenata zainteresiranih za Podravkine projektne zadatke Manuel Brković, glavni direktor za Lanac opskrbe.

Podravka je pred studente postavila dva projektna zadatka: prvi se odnosi na analizu postojećih izvedbenih pokazatelja tehnoloških sustava (KPI), a drugi na definiranje dinamičke cijene proizvoda i transporta.

Prilikom terenskog posjeta Podravki, voditeljica projekta prof. dr. sc. Jasmina Pašagić Škrinjar je rekla: „Tri su tima odabrala Podravkine projektne zadatke. Očekujemo studentska rješenja koja će Podravki pomoći u sagledavanju situacije iz različitih perspektiva i pomoći joj u implementaciji konkretnih rješenja za potrebe odrađivanja svakodnevnih poslova“.

Nakon inicijalnog sastanka između studenata i Podravkinih stručnjaka u veljači, tijekom ožujka i travnja se očekuju terenske posjete Podravki u svrhu što konkretnijeg formiranja rješenja projektnih zadataka. U svibnju je planirala predaja rješenja projektnih timova te prezentiranje i proglašenje najboljih rješenja na svečanoj završnici.

You may also read!

Wall-Street

Wall Street dosegnuo rekordne razine, europski ulagači oprezniji

Na Wall Streetu su burzovni indeksi porasli i prošloga tjedna, četvrtoga zaredom, pri čemu su dosegnuli rekordne razine, dok

Read More...
EU o radu na daljinu i pravu na isključivanje

EU o radu na daljinu i pravu na isključivanje

Europska komisija je pokrenula prvu fazu savjetovanja s europskim socijalnim partnerima kako bi prikupila njihova stajališta o mogućem smjeru

Read More...
Umjetna inteligencija i upravljanje radnicima

U Vijeću Europe dogovoren sporazum o umjetnoj inteligenciji

Ministri vanjskih poslova 46 zemalja Vijeća Europe u petak su dogovorili sporazum o korištenju umjetne inteligencije (AI). "Ovim novim sporazumom

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design