Poduzetnici u trgovini na malo s dobiti od 3,7 milijardi kuna

In Trgovina na malo
lova

Poduzetnici u djelatnosti trgovine na malo u 2021. godini su ostvarili neto dobit od 3,7 milijardi kuna, što je rast od 80,6 posto u odnosu na godinu prije, pokazuju podaci Fine iz analize poslovanja poduzetnika u trgovini na malo.

U djelatnosti trgovine na malo u 2021. je poslovalo 9.077 poduzetnika koji su imali 100.775 zaposlenih, što je u odnosu na prethodnu godinu povećanje broja zaposlenih za 1.625 ili 1,6 posto, navodi se.

Ti su poduzetnici ostvarili 114,3 milijarde kuna ukupnih prihoda, što je rast od 15,5 posto, a ukupni su im rashodi povećani za 13,9 posto, na 109,8 milijardi kuna. Dobit razdoblja je iznosila 4,6 milijardi kuna, i porasla je 48,5 posto, dok je gubitak razdoblja od 868,2 milijuna kuna smanjen za 15,5 posto.

Tako je konsolidirani financijski rezultat poduzetnika u trgovini na malo neto dobit od 3,7 milijardi kuna, u odnosu na dvije milijarde kuna neto dobiti u 2020. godini.

Od ukupnog broja poduzetnika u djelatnosti trgovine na malo, njih 5.870 ili 64,7 posto poslovalo je s dobiti, dok je 3.207 poduzetnika ili 35,3 posto iskazalo gubitak razdoblja.

Prosječna mjesečna neto plaća obračunata zaposlenima kod poduzetnika u odjeljku djelatnosti trgovine na malo, iznosila je 5.703 kune, što je za 6,9 posto više u odnosu na prethodnu godinu te za 10,2 posto manje od prosječne mjesečne neto plaće zaposlenih kod poduzetnika na razini RH (6.350 kuna).

Konzum plus s najvišim prihodima

Po podacima Fine, u djelatnosti trgovine na malo najveće ukupne prihode u 2021. ostvario je Konzum plus, u iznosu od 10,7 milijardi kuna.

Slijedi Lidl Hrvatska s 6,6 milijardi kuna i Crodux derivati dva s 6,3 milijardi kuna. Najveću dobit razdoblja u 2021. godini ostvario je Lidl Hrvatska, u iznosu od 380,3 milijuna kuna. (H)

You may also read!

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Pregovarački timovi na čelu s gospodinom Mirkom Habijancem, predsjednikom HUP - Udruge poslodavaca graditeljstva (HUP-UPG), i gospođom Jasenkom Vukšić,

Read More...
Rimac Nevere

Prvi hrvatski kupac preuzeo isporuku Rimac Nevere

Cijenjeni neurokirurg dr. Branko Škovrlj koji živi u New Jerseyju postao je ponosni vlasnik hiperautomobila s hrvatskim potpisom. Rimac Nevera

Read More...
Aleksandra Grigić

Hrvatski duhani, dio BAT grupacije u novu proizvodnu sezonu idu s povećanjem proizvodnje duhana, interes proizvođača je velik

Nešto više od mjesec dana do kraja ugovaranja nove proizvodne sezone, Hrvatski duhani, dio BAT grupe, imaju ugovoreno 16

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design