Pokrenuta web stranica Radpomjeri.eu

In Zaposlenost / plaće
rpm

Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) pokrenuo je novu internetsku stranicu radpomjeri.eu (https://radpomjeri.eu/) za informiranje radnika o njihovim pravima i prednostima članstva u sindikatu, izrađenu u sklopu EU projekta Zajedno smo jači.

Stranica je dio obuhvatnih napora SSSH da poboljša položaj i prava radnica i radnika u Hrvatskoj te donosi pregled najvažnijih prava na radu, što radnici trebaju znati pri zapošljavanju i potpisivanju ugovora o radu, informacije o obračunima plaća, radnom vremenu, povredama prava radnika i načinima zaštite. Na stranicama se mogu pronaći i sve važne informacije o prednostima članstva u sindikatu te pronaći sindikat kojemu se radnici mogu pridružiti popunjavanjem pristupnice.

“Stranica je namijenjena svim radno aktivnim građankama i građanima, ali i onima koji se tek školuju i uskoro će ući na tržište rada. Mladi su danas posebno ugroženi jer ih poslodavci često iskorištavaju i rijetko zapošljavaju na neodređeno vrijeme te ih, kao i sve druge posjetitelje stranice, želimo informirati o pravima i osvijestiti o prednostima članstva u sindikatu”, izjavio je predsjednik SSSH Mladen Novosel.
Na web stranici nalaze se pravna objašnjenja i savjeti za radnike u doba COVID-19 pandemije jer mnogi nisu upoznati s time što poslodavac smije, a što ne smije činiti u tim uvjetima.

“Mnogi poslodavci iskoristili su npr. sustav državnih potpora za one pogođene pandemijom kako bi umanjili obveze koje imaju prema radnicima iz radnog odnosa”, dodaje Novosel, napominjući da poslodavac i u ovakvim izvanrednim situacijama i dalje preuzima rizik za poslovanje i za izvršavanje preuzetih obveza prema svojim radnicima. “Pazite što potpisujete jer vam poslodavac bez vašeg pristanka ne može smanjiti plaću, bez obzira je li dobio potpore ili nije”.

Na stranici je prikazan zaokruženi koncept SSSH Rad po mjeri čovjeka, koji se sastoji od šest dimenzija koje čine kvalitetno radno mjesto: dobra plaća; zaštita zdravlja, učenje i napredovanje; zaštita i sigurnost; glas na radnome mjestu; te radno vrijeme.

Kroz audio i video svjedočanstva radnici progovaraju o tome što ih tišti; a stranica donosi i vijesti te blog o pravima radnika.

SSSH je pokrenuo i Facebook stranicu Rad po mjeri: https://www.facebook.com/RadPoMjeri/.

You may also read!

Ulaganje u djecu je ulaganje u buducnost

Ulaganja u djecu i mlade najvažnija su ulaganja za bolju budućnost

Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s časopisom „Gloria” organizirao je konferenciju „Djeca su naš najvažniji posao” s ciljem

Read More...
Lisinski-pbz

Održano svečano događanje PBZ grupe „Kad srca pjevaju“

Uručene donacije ukupnog iznosa 315.000 eura za bolju budućnost djece i mladih. U utorak je u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog

Read More...
sajam

Hrvatske prehrambene tvrtke na PLMA-inom međunarodnom sajmu u Amsterdamu

Na međunarodnom sajmu World of Private Label, koji se u organizaciji PLMA (Udruženja proizvođača privatnih robnih marki) održava u

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design