Pokretanje nabavne akademije

In Obrazovna rješenja
Natasa Cikac

Istraživanje, provedeno krajem prošle godine, pokazalo je da mnogi hrvatski djelatnici u nabavi trebaju edukaciju iz tvrdih vještina, tj. specijalističkog znanja. Zato je mr. sc. Nataša Cikač osmislila program Nabavne akademije koji polaznike upoznaje s operativnom i strateškom nabavom te mogućnostima poboljšanja nabave.

Mr. sc. Nataša Cikač, stručnjakinja za nabavu i upravljanje zalihama, u Zagrebu pokreće Nabavnu akademiju. Ona će djelatnicima u nabavi, direktorima i vlasnicima poduzeća, no i svima ostalima koji se indirektno bave nabavom u svojem svakodnevnom radu, omogućiti da steknu široko znanje iz te specifične djelatnosti.

U suvremenom se poslovanju nabavi pridaje sve veća važnost. Mnogi danas njezinu funkciju smatraju strateškom. Naime, kvalitetna nabava povećava zadovoljstvo kupaca, stvara uštede i povećava profit“, ističe Nataša Cikač.

Program Nabavne akademije obuhvaća tri modula: operativnu i stratešku nabavu te mogućnosti poboljšanja u nabavi. Kroz te module polaznici će naučiti kako planirati nabavu i troškove, kako izgleda proces naručivanja, praćenja te planiranja zaliha i potreba, koji su ključni pokazatelji uspješnosti (KPI) te kako pisati izvještaje. U sklopu poduke o strateškoj nabavi govorit će se, među ostalim, o nabavnim kategorijama, odnosima s dobavljačima te upravljanju rizicima.

Pri poučavanju se koriste suvremene metode poput prezentacija, video isječaka, simulacija slučajeva te praktičnih primjera iz poslovne prakse. Svaki modul traje jedan dan, a održavaju se u ožujku, travnju i svibnju.

Nabavna akademija odgovor je na potrebe djelatnika u nabavi. Pokazuje to istraživanje koje smo prošli mjesec proveli na uzorku od 56 hrvatskih poduzeća. Ono je otkrilo da su djelatnici u nabavi željni edukacije o tvrdim vještinama, no da se znanje o nabavi najčešće prenosi sa starijih kolega na mlađe. Zbog toga svi djelatnici u nabavi nisu u potpunosti upoznati s najnovijim trendovima. Tržište se mijenja, a mijenjaju se i metode i tehnike u nabavi. Poduzeća koja žele što bolji položaj na tržištu, moraju ih znati primjenjivati u svakodnevnom radu“, ističe mr. sc. Nataša Cikač, vlasnica tvrtke Cronata.

Iza te je ekonomistice više od 20 godina poslovnog iskustva u korporativnom okruženju iz područja nabave i logistike te trogodišnje iskustvo u poduzetništvu koje obuhvaća uspješno poslovanje sa domaćim i stranim poduzećima. Članica je Hrvatske udruge nabavne djelatnosti i konzultantica Europske banke za obnovu i razvoj.

You may also read!

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Sabor je danas potvrdio predložene izmjene i dopune Zakona o reviziji, Zakona o računovodstvu te Zakona o tržištu kapitala.

Read More...
nafta

Cijene nafte blizu 86 dolara

Cijene nafte približile su se u petak na međunarodnim tržištima razini od 86 dolara budući da je trgovce ohrabrilo

Read More...
U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

Na zagrebačkom Europskom trgu otvorena je Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke , a koordinaciju projekta je, među

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design