Potvrda plaćanja karticama uz zvuk i animaciju

In Promocije / novi proizvodi
Mastercard

U okruženju u kojem se višekanalna trgovina nastavlja razvijati te je trgovcima sve važnije nuditi iskustvo kupnje u kojem će se potrošači osjećati sigurno, Mastercard predstavlja novo rješenje za unaprjeđenje checkouta. Uz Mastercard Checkout Sound and Animation, animacija će pratiti svaku uspješnu potvrdu plaćanja Mastercard® karticama na POS prodajnim mjestima, a čak će zvuk i animacija pratiti autorizaciju plaćanja na svim online prodajnim mjestima za koja uslugu plaćanja osigurava tvrtka Monri.

[Integrirati link na Youtube: https://youtu.be/WVWgzsTZcJ8]

Nakon svake odobrene kupnje Mastercard karticom na ekranu terminala Monri SinglePOS prikazuje se posebna animacija koja na vizualno atraktivan način kupcu daje do znanja da je transakcija bila uspješna. Animacija je dizajnirana imajući na umu prepoznatljive boje brenda Mastercard. Istu uslugu Monri je primijenio i prilikom plaćanja u internetskim trgovinama putem platforme Monri WebPay gdje se također nakon svake uspješne transakcije, uz već spomenutu animaciju, emitira i zvučni signal te i na taj način korisnicima daje do znanja da je transakcija bila sigurna i uspješna.

Direktor Monrija Robert Penezić izjavio je ovom prilikom: “Iznimno sam ponosan što je Mastercard u suradnji s Monrijem uveo ovu inovativnost u plaćanju. Siguran sam da će multisenzorno iskustvo prilikom plaćanja pozitivno utjecati na cjelokupno korisničko iskustvo i ukupno povjerenje korisnika prema brendu.”

Osim unapređenja korisničkog iskustva, ova multisenzorna potvrda transakcije trgovcima omogućava da zahvaljujući prepoznatljivosti brenda Mastercard grade povjerenje i vjernost kod korisnika. Naime, 78% potrošača se osjeća bolje pri kupnji u online ili fizičkoj trgovini koja koristi zvuk i animaciju pri checkoutu, dok će 80% njih upravo iz tog razloga vjerojatnije ponovno kupovati u toj trgovini.

„Potražnja za inovativnim i zanimljivim iskustvima navela je tvrtke da traže nove i zanimljive načine za korištenje brendova na dodirnim točkama s potrošačima. Obilježja brenda, poput logotipa i simbola, prilagođavaju se veličinama zaslona i novim korisničkim kontekstima da bi osnažili prepoznatljivost i povjerenje u trenu. Pokret i zvuk također imaju značajnu ulogu, čineći brending dinamičnim i multisenzornim“, rekao je Cosmin Vladimirescu, direktor Mastercarda u Hrvatskoj i Rumunjskoj. „Mastercard koristi multisenzorno brendiranje kao praktičan alat za pomoć trgovcima u izgradnji povjerenja tamo gdje je Mastercardov brand uvijek značio sigurnost – pri potvrdi plaćanja.“

Prema dostupnim podacima korištenje ovog rješenja uistinu čini ključnu razliku koja unapređuje korisničko iskustvo te ujedno mijenja percepciju o samom trgovcu. Naime, osjećaj sigurnosti se kod potrošača prilikom plaćanja uz zvuk i animaciju povećava čak 3,4 puta.

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design