Preliminarni rezultati METRO Grupe u prvom kvartalu poslovne godine 2016./2017.

In Tvrtke i tržišta
METRO Grupa

Prema preliminarnim, nerevidiranim podacima, u prvom kvartalu 2016./17. METRO Grupa ostvarila je like-for-like prodaju na razini prethodne poslovne godine. Na razini Grupe, METRO Cash & Carry ostvario je rast like-for-like prodaje te je udio dostave u ukupnoj prodaji nastavio s trendom rasta.

“Sve u svemu, u božićnom kvartalu postigli smo solidne rezultate u izazovnom tržišnom okruženju. Ostajemo pri našoj prognozi rezultata za poslovnu godinu 2016./17.”, rekao je Olaf Koch, predsjednik Uprave METRO Grupe.

U poslovnoj godini 2016./17. METRO Grupa predviđa blagi rast like-for-like prodaje te se očekuje da će prodajne linije METRO Cash & Carry i Media-Saturn doprinijeti ukupnoj prodaji.

METRO Grupa zaključila je poslovnu godinu 2015./16. s konsolidiranom operativnom dobiti od 1,5 milijardi eura, što je dvostruko više u odnosu na prethodnu poslovnu godinu.

U veljači 2017. godine predviđeno je već najavljeno razdvajanje METRO Grupe na dvije neovisne tvrtke: tvrtku usmjerenu na veleprodaju i prehranu koja će objediniti METRO Cash & Carry i Real pod zajedničkim nazivom METRO te tvrtku za proizvode i usluge u potrošačkoj elektronici CECONOMY u koju će se izdvojiti Media-Saturn.

You may also read!

alilovic

Zagrebačka županija s rastom turizma, u 2024. očekuje daljnji rast

U Zagrebačkoj županiji sve više se ulaže u kvalitetan i održiv turizam što donosi porast turističkog prometa i očekivanje

Read More...
primorac

Primorac ne želi vjerovati da su poslodavci prisvojili uštede od poreznih izmjena

Ministar financija Marko Primorac izjavio je u srijedu da ne želi vjerovati da su pojedini poslodavci smanjenjem bruto plaća

Read More...
Katarina Kraljević

Promjena u upravi Erste banke

Zdenko Matak, član uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d. („Erste banka“) nadležan za Sektor građanstva, Sektor razvoja poslovanja s građanstvom, Sektor

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design