Mariahilfer Strasse u novom ruhu

In Vijesti iz svijeta
Bureau

Prestižno urbanističko priznanje za poznatu bečku trgovačku ulicu

Međunarodno udruženje za istraživanje i unapređenje životne sredine (EDRA – Environmental Design Research Association) svake godine nagrađuje posebno uspješne i održive gradske projekte u različitim kategorijama. Popularna bečka trgovačka ulica, Mariahilfer Straße, koja je u ljeto 2015. potpuno rekonstruirana, nagrađena je tako ove godine za najbolji urbani dizajn priznanjem „Place Design Award 2017“.

Jedna od glavnih prometnica u centru grada pretvorena je u otvorenu pješačku zonu s mnogobrojnim trgovinama, robnim kućama, restoranima i kafićima. Rekonstrukcijom je smanjen promet, emisija štetnih plinova i buka, što znatno doprinosi očuvanju životne sredine. EDRA je posebno pohvalila i činjenicu što su građani Beča bili aktivno uključeni u projekt obnove ulice.

Nova Mariahilfer ulice trebala bi prema riječima čelnih ljudi udruženja poslužiti kao uzor svim gradovima pri planiranju i implementaciji projekata smanjenja prometa u centru grada.

Eurocomm

You may also read!

Dinko Lucić predsjednik Uprave PBZ-a i Zlatko Dalić

Izbornik Dalić i dalje brend ambasador PBZ Grupe i Premium Visa kartica

Zlatko Dalić i PBZ Grupa vjerno jedni uz druge. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i predsjednik Uprave Privredne banke

Read More...
wallstreet

Na Wall Streetu novi rekordi, europski ulagači oprezniji

Na Wall Streetu je prošloga tjedna S&P 500 indeks dosegnuo rekordnu razinu, kao i Nasdaq, što se ponajviše zahvaljuje

Read More...
nafta

Cijene nafte iznad 83 dolara, u fokusu OPEC+

Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima iznad 83 dolara pod utjecajem špekulacija da će vodeći proizvođači

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design