Prihodi Leda porasli gotovo 9 posto, gubitak smanjen

In Tvrtke i tržišta
ledo

Tvrtka Ledo, iz sastava koncerna Agrokor, u prvom je tromjesečju ostvarila gubitak od 1,7 milijuna kuna, znatno manji nego u istom lanjskom razdoblju, dok su ukupni prihodi porasli za 8,9 posto, na 192,3 milijuna kuna, pokazuje nekonsolidirano financijsko izvješće Leda.

U istom lanjskom razdoblju gubitak te tvrtke iznosio je 23,5 milijuna kuna, stoji u izvješću, objavljenom u petak na web stranicama Zagrebačke burze.

U prvom su tromjesečju prihodi od prodaje zabilježili rast od 17,9 posto na godišnjoj razini, pa su dosegnuli 88,4 milijuna kuna. Snažan rast prihoda od prodaje ponajviše se zahvaljuje grupi ‘Smrznuta hrana’ koja je ostvarila rast od 33 posto.

Ukupni rashodi Leda u prvom su tromjesečju iznosili 185,5 milijuna kuna, što je 3,5 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju.

Tako je ostvarena dobit prije oporezivanja u iznosu od 6,9 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine zabilježen gubitak od 15,7 milijuna kuna.

Ukupni prihodi Grupe Ledo iznosili su, pak, u prvom tromjesečju 353,56 milijuna kuna, što je 2,2 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Pritom su konsolidirani prihodi od prodaje Grupe porasli za 8 posto na godišnjoj razini, na 351 milijun kuna. Značajan rast prihoda od prodaje ostvarile su grupe ‘riba’ od 20 posto, i grupa ‘voće i povrće’, 9 posto.

Rashodi su u istom razdoblju smanjeni za 2,4 posto, na 353,9 milijuna kuna.

Gubitak Ledo Grupe iznosio je nakon oporezivanja 11,8 milijuna kuna, manje u odnosu na 27,6 milijuna kuna u istom lanjskom razdoblju. (H)

You may also read!

dalmatia

U Segetu Donjem otvoren prvi Dalmatia Boat Show

U Marini Baotić​ u Segetu Donjem, nedaleko Trogira u četvrtak je otvoren prvi ​međunarodni sajam nautike Dalmatia Boat Show,

Read More...
Valamar

Valamar i SeekandHit osvojili nagradu za najbolju digitalnu kampanju u Hrvatskoj

Valamar i agencija za digitalni marketing SeekandHit osvojili su nagradu za najbolju digitalnu kampanju, Best in Show, na dodjeli

Read More...
JANAF

Konferencija Janafa: Uložit će se 500 milijuna eura u velike baterijske spremnike

Država će utrošiti oko pola milijarde eura za velike baterijske spremnike za pohranu struje, koje će koristiti proizvođači električne

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design